Entrevistes

Gloria Carrión: “que una mare de família et digui que gràcies a tu la seva vida ha millorat és increïble”

Gloria Carrión és l’autora del blog La Gloria Vegana, en què comparteix receptes de cuina vegana fàcils i accessibles. Gloria Carrión - Entrevistes - Veritas

Gloria Carrión

Tens una comunitat de 123k de seguidors a Instagram. Esperaves aquest resultat quan vas començar amb el blog?

Gens. Vaig començar publicant fotos del que menjava, amb l’ànim de compartir-ho per si a algú li venia de gust provar-ho. Era com un diari.

I com et sents en saber que has inspirat tanta gent?

Empoderada. La gent està agraïda de toto el que estan aprenent. Em sento, en part, responsable del canvi que he viscut al meu voltant.

En què consisteix el canvi?

He aconseguit que moltes persones incorporin alternatives a la carn en la seva alimentació. La meva intenció no és aconseguir que tothom sigui vegà. Però sento que estic obrint la ment perquè la gent incorpori cada dia un altre tipus d’alimentació, desplaçant productes d’origen animal. L’impacte més gran del veganisme és a través de l’alimentació i per això crec que és més important que 10.000 persones no mengin carn cada dia que aconseguir que tres es tornin veganes.

És aquesta la raó de la teva aposta per una dieta vegana?

És la suma del meu interès per la salut i els animals. D’una banda, sempre he tingut digestions pesades i vaig llegir que un tipus d’alimentació basat en plantes t’ajudava a tenir millors digestions i més energia, sempre que fos saludable i lliure d’ultraprocessats.

És veritat?

Sí, ho he comprovat. Sóc vegana des de fa cinc anys i les analítiques que em faig cada any reflecteixen que la meva salut és perfecta. A més, quan vaig canviar l’alimentació vaig começar a practicar esport d’alt rendiment i em sentia lleugera i al 100%.

A més, vas tenir algun problema de salut durant l’adolescència?

Sí, vaig patir anorèxia. Sempre m’ha agradat cuinar i menjar, i durant molts anys he estat buscant la millor manera d’alimentar-me.

Quina creus que en va ser la causa?

Ara, amb perspectiva, entenc que l’anorèxia va ser fruit de la meva exigència per voler menjar bé. A casa meva, per exemple, només es menjava verdura una vegada per setmana. I a mi sempre m’ha encantat menjar. De fet, penso que és el màxim plaer de la vida. Però, és clar, jo volia menjar diferent de com s’alimentaven a casa meva. Volia cuidar-me i ells no m’entenien.

Com vas fer la transició a una dieta vegana?

Vaig començar a llegir blogs, descobrir nous aliments i en pocs mesos vaig deixar de menjar carn, després peix i finalment làctis i ous. Amb aquest tipus d’alimentació menjo més i més variat. Et tornes més creatiu perquè descobreixes aliments nous i et ve de gust provar formes diferents de combinar-los. Em sento més sana i feliç.

Has tingut temptacions de tornar a menjar proteïna animal?

Sí però al final t’adones de per què ho fas. Al principi comences per l’alimentació, però després per la conscienciació. No només del teu cos, sinó del medi ambient, dels animals, etc.

Aquesta transició de l’alimentació a la conscienciació s’ha reflectit en el teu blog?

No, empre m’ha agradat seguir la mateixa línia d’oferir receptes. Però sí que ha fet un gir, perquè en ser mare he sentit la necessitat de simplificar, i hi he incorporat el batch cooking.

En què consisteix?

A destinar dues hores a preparar el 85% del que menjaràs durant la setmana. En el meu cas, el diumenge, cuino bases de cereal i llegum, així com verdures al dente. Ha estat el millor que he incorporat en la meva vida.

Llavors, ho recomanes?

Totalment. De fet, és el que em fa més feliç de la meva feina. Quan la gent m’agraeix les propostes de batch cooking. Que una mare de família et digui que has millorat la seva vida, que gràcies a tu té temps per a la família, és increïble. Ana Patricia Moreno Gaudeix amb les nostres entrevistes.

Contingut relacionat

  • Entrevistes

Chloé Sucrée: “menjar de manera saludable no vol dir passar-se hores a la cuina”

Chloé Sucrée és la creadora de Biotiful Plan. Va començar...

  • Entrevistes

Sonia Martínez: “menja sa i sigues conscient”

Sonia Martínez és homeòpata i experta en nutrició natural i...

  • Entrevistes

Xuan-Lan: amb el ioga qualsevol pot trobar el que necesita per sentir-se bé

Xuan-Lan és professora de ioga i divulgadora sobre els beneficis...