Consells

Guia per estalviar menjant ecològic

Seguir una dieta saludable no ha de ser sinònim de gastar molt. Al contrari, pots gaudir d’una alimentació ecològica i molt nutritiva a un preu més ajustat del que creus. Incorpora les pautes que et compartim en aquesta guia per estalviar menjant ecològic!

Guia per estalviar menjant ecològic - Consells - Veritas

Guia per estalviar menjant ecològic

El primer pas és centrar la dieta diària en productes frescos, i disminuir dràsticament la presència de processats. L’objectiu és triar aliments que mantinguin el seu aspecte original i que gairebé no s’hagin manipulat, ja que com menys processats, més nutritius, sans i econòmics resulten.

Així mateix, els ultraprocessats són rics en sucres refinats i greixos trans, i un excés d’snacks, refrescos, brioixeria… pot acabar provocant obesitat.

L’obesitat en la infància i l’adolescència pot tenir conseqüències greus. Els nens obesos tenen moltes probabilitats de desenvolupar diabetis de tipus 2, hipertensió i dificultats per dormir i, a llarg termini, arriben a ser adults amb més risc de problemes cardiovasculars i articulars, entre d’altres.

Fruita i verdura de temporada

La naturalessa és sàvia i ens ofereix el que l’organisme necessita segons l’estació. Per exemple, l’hivern és temps de grips i refredats i, alhora, és època de mandarines i taronges, dos cítrics rics en vitamina C, que ajuda a combatre els constipats.

Quan les fruites i verdures són de temporada no només surten més econòmiques, sinó que són més fresques i saboroses, ja que les plantes es troben en el seu cicle natural de creixement.

Més llegums i cereals integrals

Cal potenciar el consum regular d’aquests aliments perquè aporten una gran quantitat de nutrients essencials, a més d’adaptar-se a tots els pressupostos.

Menys carn processada

En disminuir el consum de carn podràs triar-la de més qualitat, com l’ecològica, que és molt més nutritiva i saludable. I recorda anar ariant entre vedella, porc, pollastre, gall dindi…

Aprofita la versatilitat de l’ou

L’ou és ric en proteïnes d’alt valor biològic i té un preu realment assequible. El pots fer de moltes maneres o bé afegir-lo a qualsevol recepta per enriquir-la.

Compra a granel

Podràs adquirir les quantitats que realment necessites, i evitar així l’excés d’aliments que acaben caducant.

Practica la cuina d’aprofitament

Es tracta de fer el que ja feien les nostres àvies.

  • Preparar brous o sopes a partir de restes de carn, peix i verdura.
  • Aprofitar la carn dels brous per preparar croquetes.
  • Fer torrades o crotonets amb el pa sec.
  • Elaborar salses i cremes amb restes de verdures i hortalisses.

En fer-ho, redueixes la despesa i generes un impacte mediambiental positiu perquè evites residus.

Apunta’t al batch cooking!

Consisteix a triar un dia, organitzar els menús de la setmana i deixar preparats diferents plats (llegums i cereals cuits, pasta bullida, verdures saltades…), que et facilitaran la feina quan arribi el moment de fer els àpats.

Contingut relacionat

  • Consells

Púding de taronja, xia i gingebre

El púding de taronja té una textura molt suau i...

  • Consells

Dhal amb verdures i arròs basmati

Típic de l’Índia, el dhal és un plat saborós i...

  • Consells

Pollastre rostit amb prunes i pinyons

Pollastre rostit amb prunes i pinyons... Una recepta deliciosa. El...

  • Consells

Ous al plat – FastGood

Ous al plat, com indica el seu nom, es prepara...