Diccionari d'aliments

Burger o vurger: avui quina?

L’hamburguesa és un dels aliments més populars i consumits del món. A Veritas en pots trobar de carn, vegetarianes o veganes. Als nostres supermercats trobaràs més de 50 referències perquè puguis triar la que més t’agradi. Això sí, sempre ecològiques.

Hamburguesa ecològica - Diccionari d'aliments - Veritas
15% de descompte o més en hamburgueses.
Preu exclusiu Club Veritas.
Oferta vàlida fins al 24/05/23.

Per què són més saludables les hamburgueses ecològiques?

Un estudi de la Dra. Maria Dolores Raigón, doctora en Enginyeria Agrònoma per la Universitat Politècnica de València (UPV), analitza les diferències entre una hamburguesa ecològica i dues de no ecològiques.

Després d’estudiar el perfil d’àcids grassos de les hamburgueses, arriba a la conclusió que n’hi ha tres de majoritaris: palmític (saturat), esteàric (saturat) i oleic (poliinsaturat), i que els dos primers són més presents en les hamburgueses no ecològiques, i el tercer, en l’ecològica. Per tant, es dedueix que l’hamburguesa ecològica no sols aporta menys greix, sinó que aquest és de més bona qualitat gràcies a la fracció inferior d’àcids grassos saturats.

Hamburguesa ecològica - Diccionari d'aliments - Veritas

D’altra banda, Maria Dolores Raigón també apunta, al seu llibre Manual de la nutrición ecológica. De la molécula al plato, que la carn d’origen ecològic desprèn menys exsudats en cuinar-la, resulta més tendra i té un gust més intens.

*Raigón Jiménez, M. Dolores (2020). Manual de la nutrición ecológica. De la molécula al plato. València – Espanya, Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica.

Hamburgueses ecològiques de vaques criades en llibertat

Les hamburgueses ecològiques garanteixen que la carn de vedella procedeix de vaques criades en ramaderies certificades, que els proporcionen unes condicions de vida dignes i respecten les seves necessitats i comportament. Els animals tenen accés a l’exterior, fan pastura lliure i la seva alimentació es complementa amb pinsos ecològics.

Hamburguesa ecològica Veritas: només carn picada i condiments

Hamburguesa ecològica - Diccionari d'aliments - Veritas

Si comparem l’etiqueta d’una hamburguesa de carn ecològica de la marca Veritas amb una de no ecològica podem veure a simple vista que la diferència és més que notòria. Les hamburgueses no ecològiques acostumen a ser un preparat càrnic a base de carn picada, farines de cereals i/o proteïna de soja i additius. En canvi, totes les hamburgueses de Veritas estan elaborades únicament amb carn picada i condiments.

I a tu, t’agraden les hamburgueses vegetals?

Si segueixes una dieta vegetariana o vegana o vols reduir la ingesta d’aliments d’origen animal, les hamburgueses vegetals són una gran opció. Són delicioses i n’hi ha multitud de varietats. Estan elaborades a partir d’una base de llegums, cereals, pseudocereals, tofu o seitan, i a l’ingredient principal se n’hi afegeixen d’altres, com ara verdures, formatge, mel, algues, bolets, etc.