Receptes
Hamburgueses de quinoa
Aquesta setmana, la foodblogger Tere Marín, de Las María Cocinillas, ha preparat aquesta recepta per a tu: hamburgueses de quinoa.
Excepcional font de fibra, la quinoa regula el trànsit intestinal i ajuda a reduir els nivells de colesterol i sucre en sang.
Ingredients

- 1 tassa de quinoa bullida
- 2c de cànem
- 1 patata petita cuita
- 180gr de formatge feta
- 1/2 tassa de carbassó ratllat
- 1c de mostassa
- 1/2 ceba en juliana
- Una mica de pa ratllat
- Renta bé la quinoa en aigua abundant diverses vegades i bull un got de quinoa en dues d’aigua, fins que quedi tendra (al punt, no pastosa). Cola-per treure-n l’excés de líquid i reserva.
- Talla les verdures i salta-les amb molt poc d’oli. Només els donarem calor, no les volem coure.
- En un bol gros barreja la quinoa, que estarà tèbia, amb la patata cuita i aixafada, les verdures, el formatge feta esmicolat, les llavors de cànem i la mostassa. Condimenta-ho amb sal i pebre. Afegeix-hi pa ratllat per formar les hamburgueses, si calgués. Pressiona bé. Deixar-ho refredar almenys 2 o 4 hores, o fins i tot tota la nit.
- Serveix amb pa d’hamburguesa torrat, mostassa, germinats d’alfals, bròquil i ceba agredolça. Per acompanyar, salsa tàrtara i tomàquets rostits a les herbes.