Hamburgueses de civada i azukis amb xampinyons

Aquestes hamburgueses de civada i azukis d’inspiració japonesa són baixes en greixos i excepcionalment riques en proteïnes vegetals i fibra, gràcies a la combinació de llegum i cereal. És precisament la consistència que aquesta última adquireix en humijectar-se el que facilita donar forma a les hamburgueses.

Hamburgueses de civada i azukis amb xampinyons

Ingredients:

Elaboració:

  1. Bat l’ou i afegeix-hi beguda vegetal fins a arribar als 125 ml. Reserva-ho.
  2. En un bol, barreja el mix de civada i mongetes azukis, afegeix-hi l’ou batut amb la beguda vegetal i deixa-ho reposar 10 minuts.
  3. Mentrestant, pica finament l’all, la ceba, la pastanaga i els xampinyons.
  4. Sofregeix la ceba en una mica d’oli, assaona-la i quan estigui translúcida afegeix-hi la pastanaga; sofregeix-ho uns minuts més i afegeix-hi els xampinyons i l’all.
  5. Quan estigui tot cuit, escampa-hi les herbes aromàtiques seques i afegeix-hi la barreja de civada i azukis. Remena-ho bé i rectifica-ho de sal, si cal.
  6. Dona forma a les hamburgueses i cou-les a la paella amb una mica d’oli, girant-les perquè quedin daurades per tots dos costats.

Gaudeix de les nostres propostes d’hamburgueses vegetals: hamburguesa de llenties amb salsa de kale, hamburguesa de polenta i verdures, hamburgueses de quinoa.