Hamburgueses de llenties

Hamburgueses de llenties, una forma saborosa i diferent de poder gaudir dels nutrients que aporten aquests llegums -riques en proteïna vegetal, vitamines i antioxidants-, juntament amb les verdures i els bolets shiitake.

Aquesta nutritiva recepta te la proposa la foodblogger Alina, de Green Mama.

Hamburgueses de llenties - Receptes - Veritas

Hamburgueses de llenties

Ingredients:

Elaboració:

  1. Passa per una mica d’aigua els bolets, talla’ls la tija, asseca’ls bé i trosseja’ls en trossos petits.
  2. Renta, pela i trosseja la pastanaga i la mitja ceba a daus petits.
  3. Posa a escalfar una paella a foc mitjà, aboca-hi un raig d’oli, incorpora-hi la ceba i cou-la fins que notis que està transparent.
  4. Afegeix-hi les pastanagues i els bolets, i salta’ls fins que estiguin fets durant uns 5 minuts. Incorpora-hi també la cullerada de cardamom o comí en pols, un polsim de sal i pebre negre acabat de moldre. Barreja-ho de tant en tant perquè no es cremi.
  5. Mentre es fa la verdura escorre bé les llenties en un colador, passa-les per aigua freda per eliminar-ne el líquid, posa-les en un bol gran i aixafa-les amb una forquilla.
  6. Quan estigui la verdura, incorpora-la a les llenties i barreja-ho tot.
  7. Trenca l’ou damunt de la barreja i remena-ho.
  8. Finalment, afegeix-hi el pa ratllat en un plat, forma boles amb la massa anterior, aixafa-les entre les mans i passa-les pel pa ratllat.
  9. Escalfa una paella antiadherent i fes les hamburgueses 4 minuts per cada costat fins que estiguin torrades.
  10. Pots escalfar el pa de les hamburgueses al forn, la torradora o la planxa perquè quedi cruixent.
  11. Munta les hamburgueses començant per la base, que pot ser d’hummus, guacamole, quetxup natural, oli d’oliva o el que et vingui de gust. Col·loca-hi damunt una rodanxa de tomàquet, una altra de ceba vermella, l’hamburguesa de llenties, una mica d’alvocat, fulles d’enciam i germinats. Serveix-ho immediatament.

Si t’agraden les hamburgueses de llegums, tasta aquesta recepta de burgers de cigrons i porro.