Ara a Veritas

Hem estalviat 16 milions de litres d’aigua amb els nostres uniformes

La confecció dels nostres uniformes suposa un estalvi de més de 16 milions de litres d’aigua, gràcies a l’ús de materials sostenibles respectuosos amb el planeta. Hem estalviat 16 milions de litres d’aigua amb els nostres uniformes - Veritas Coincidint amb el nostre 15è aniversari, vam decidir actualitzar els nostres uniformes, amb la premissa que fossin còmodes, moderns i, sobretot, sostenibles. Per aconseguir-ho, vam col·laborar amb empreses amb les quals compartim una mateixa filosofia de treball responsable i sostenible.
  • Thinking Mu és una marca urbana i sostenible, establerta a Barcelona, certificada per Global Recicled i Fairtrade.
  • Mud Jeans és una empresa holandesa, que treballa amb la valenciana Tejidos Royo, pionera en la innovació tèxtil. Disposa de les certificacions de Global Recicled Standard, Fairtrade i BCorp.

Hem estalviat 16 milions de litres d’aigua amb els nostres uniformes

A dia d’avui, hem estalviat 16.699.400 litres d’aigua en la confecció dels nostres polos i davantals.
  • Polos: 12.210.000 litres d’aigua.
  • Davantals llargs: 3.793.600 litres d’aigua.
  • Davantals curts: 695.800 litres d’aigua.

Els polos de Thinking Mu

Polos sostenibles - Veritas Elaborats de manera respectuosa i ètica, els polos són 100% de cotó orgànic. Per cultivar-lo no s’utilitzen pesticides ni fertilitzants, de manera que es redueix l’impacte mediambiental del cultiu no ecològic. Aquest últim concentra ni més ni menys que el 18% de tots els pesticides utilitzats al món, que contaminen terres de cultiu i aqüífers. A més, el cultiu de cotó no ecològic exigeix enormes quantitats d’aigua i el reg dels camps ha causat sequeres importants en diverses zones del planeta. Per fer-nos una idea de l’envergadura de les xifres n’hi ha prou amb comparar la diferència entre els 2.700 litres d’aigua que es necessiten per fabricar una samarreta de cotó no orgànic amb els 278 litres que s’utilitzen per a una de cotó ecològic.

Els davantals de Mud Jeans

Delantales sostenibles - Veritas Els nostres davantals són funcionals i atractius, i estan elaborats amb un 65% de cotó orgànic reciclat i un 35% de cotó orgànic.
  • 65% de cotó reciclat: aquest percentatge es compon de residus tèxtils que s’han transformat en fils de gran qualitat. Així s’evita el desaprofitament tèxtil, ja que entre un 10% i un 20% dels teixits utilitzats per a la confecció acaben en abocadors. De fet, un 5% de l’espai total d’aquests abocadors l’ocupen els residus tèxtils i el 95% d’aquests es podria haver reciclat.
  • 35% de cotó orgànic: s’aconsegueix la millor qualitat perquè s’obté un fil resistent i prou llarg per teixir.
A més, el procés de tint requereix gran quantitat de productes químics tòxics i és una font massiva de contaminació de les aigües. En canvi, en els davantals Veritas no hem fet servir tints de cap tipus. I l’energia utilitzada per reciclar i filar prové d’energia solar.

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

El nostre nou uniforme és sostenible

El nostre nou uniforme és sostenible perquè s’elabora amb materials...

  • Ara a Veritas

Propers reptes: petjada de carboni neutra i eliminació de plàstics afegits

Propers reptes: petjada de carboni neutra el 2022 i eliminació...

  • Ara a Veritas

Veritas i els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible són una crida universal per...