Tècniques de cuina

Herba de blat – Tècniques de cuina

L’herba de blat són brots tendres de la llavor de blat que han germinat entre 12 i 15 dies, quan els seus nivells nutritius i minerals estan més elevats.

Es pot prendre en suc o batut, afegir a amanides i cremes i fins i tot barrejar amb iogurt.

Herba de blat - Tècniques de cuina - Veritas

Deu el seu intens color verd a un elevadíssim contingut en clorofil·la, concretament un 70%, que té uns beneficis innombrables:

  • Millora la formació de cèl·lules sanguínies.
  • Neutralitza les toxines.
  • Protegeix i enforteix les cèl·lules i el torrent sanguini.
  • Resulta depurativa, regeneradora i antianèmica.
  • Aporta ferro, calci, magnesi, aminoàcids i vitamines A, C i E.

Tingues en compte que no es pot escalfar, ja que a partir de 37ºC es comença a coagular i perd part de les seves propietats.

Té un gust lleugerament amarg i, per atenuar-lo, és aconsellable combinar-la amb greix (crema vegetal, llet de coco, vinagretes) i fins i tot afegir-hi un pessic de sal.

Herba de blat – Tècniques de cuina

Prepara sucs i batuts

El suc s’obté de l’extracció per pressió dels brots verds o dissolent la pols deshidratada en aigua o en suc.

Hi ha aparells especials -com les espremedores de pressió- per extreure el líquid de l’herba sense que els seus components es vegin afectats, ja que les liquadores elèctriques oxiden la clorofil·la. El suc s’ha de beure acabat d’esprémer o afegir-se a un batut vegetal.

Enriqueix amanides, sopes, iogurts…

Si la compres en pols et resultarà més fàcil d’incloure a la dieta. Per exemple, afegeix-ne una petita quantitat a un iogurt i barreja-ho amb fruita seca i llavors per equilibrar els gustos. Igualment, pots incorporar-la a una vinagreta per condimentar:

  • Una amanida o unes verdures cuites.
  • Un batut de fulles verdes i alvocat.
  • Un liquat de pastanaga, verdures i fuites crues.
  • Sopes fredes, com el gaspatxo verd, la vichyssoise o el salmorejo verd amb cogombre.

Contingut relacionat

  • Tècniques de cuina

Decàleg de l’amanida perfecta

L'amanida és el plat estrella de l'estiu i no has...

  • Tècniques de cuina

Superaliments, una aposta segura

Un superaliment és aquell que té propietats nutricionals superiors als...

  • Tècniques de cuina

Batut ultranutritiu

Els batuts són una de les millors maneres d’emmascarar els...

  • Tècniques de cuina

Batut de civada i plàtan

Només necessitaras dos minuts per preparar un batut de civada...