Companys de viatge

Patés ecològics de l’Alt Empordà, elaborats per persones en risc d’exclusió social

Els patés ecològics Horta de Santa Clara s’elaboren a mà a Fortià -Alt Empordà- amb verdures i hortalisses fresques acabades de collir de l’hort, i són el resultat d’un projecte agrosocial que dona feina a persones en risc d’exclusió social. Prenen el seu nom de el monestir en el qual s’elaboren: als jardins es conreen les verdures i hortalisses que són els principals ingredients d’un producte excepcional. «Donem molta importància a la matèria primera i elaborem el paté immediatament després de la recol·lecció», explica Ana Viñas, responsable de l’obrador. Les verdures es cuinen al forn i/o al vapor per preservar intactes el seu sabor i nutrients.

Donem molta importància a la matèria primera i elaborem el paté immediatament després de la recol·lecció

El projecte agrosocial Horta de Santa Clara s’engloba dins de les activitats del Centre Especial de Treball Mansol Projectes, una entitat amb més de 20 anys d’experiència en la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social i afectades per alguna discapacitat física. Al principi només comercialitzaven verdures i hortalisses fresques, però aviat van decidir incorporar-hi patés i confitures vegetals. «Estem profundament agraïts a Veritas pel seu suport en el desenvolupament dels nostres patés. Ha estat una tasca d’equip i el resultat no pot ser millor ».

Horta de Santa Clara - Veritas

 Patés ecològics Horta de Santa Clara

Sense gluten, sense lactosa i sense sucres afegits, els patés Horta de Santa Clara posseeixen un percentatge molt elevat de verdures i, a tot estirar, un toc d’oli d’oliva verge extra, llimona, espècies i sal. Una veritable delicatessen molt allunyada dels patés industrials, que contenen additius i potenciadors del sabor, com el nitrit de sodi (E-250) i el glutamat monosòdic (E-621).
  • Paté de calçots: conté un 96% de calçots. És un perfecte substitut de la ceba sofregida com a base de qualsevol plat.
  • Paté de carxofa: és molt ric en fibra i té un 91% de carxofa. Resulta ideal servit com una barqueta amb una anxova per sobre i decorat amb daus de tomàquet fresc.
  • Paté d’albergínies: elaborat amb un 93% d’albergínia negra, resulta ideal per acompanyar un peix al vapor.
  • Paté de pebrot: té un color meravellós gràcies al seu 83% de pebrot vermell. La seva millor parella és, sens dubte, la brandada de bacallà i uns brins de cibulet.
  • Paté de remolatxa i kale: amb un 94% de verdura, és el company perfecte d’un ou escalfat, fregit o per preparar un ou dur farcit.
Descobreix més productes amb cor Alimentació ecològica per a tothom i per a cada dia