Companys de viatge

Jijona, torrons artesans i ecológics – Companys de viatge

Diuen que Nadal comença a Xixona, just quan s’inicia la producció del dolç típic de les festes. Els torrons artesans i ecològics El Abuelo Eco es fan amb tradició, afecte i paciència, igual que els torrons que elaboren per a Veritas, a base d’ingredients naturals seleccionats i segons la recepta ancestral de sempre.

Jijona - Pasqual Sanchis - Companys de viatge - Veritas

Anem al torró!

La història de Jijona, SA arrenca a Xixona (Alacant), l’anomenat “bressol del torró”, on fa gairebé un segle diversos artesans, que feien els torrons a casa seva o en petits obradors. Es van unir i van crear una empresa: cada soci aportava les seves formulacions i matèries primeres i la fàbrica s’encarregava de produir-los. Des de llavors, aquesta companyia no ha deixat de créixer i innovar, sense perdre de vista els seus valors originals:

Respecte per la tradició, honestedat i responsabilitat.

Pasqual Sanchis, l’actual director general de l’empresa.

Uns valors que inclouen ser sostenibles i respectar el medi ambient i les persones:

Envasem en cartró reciclat i reciclable, reduïm la nostra petjada de carboni, col·laborem amb organitzacions amb finalitats socials, hem implementat un pla d’igualtat interna i donem suport a la creació d’ocupació local i l’economia de la zona, entre moltes altres iniciatives.

Pasqual Sanchis, l’actual director general de l’empresa.
Torrons El Abuelo Eco - Jijona - Companys de viatge - Veritas

Més tard, cap a la dècada dels seixanta, van crear la seva pròpia marca de torrons artesans. El Abuelo, i ja començat el segle XXI es van endinsar en la producció de torrons ecològics amb la gamma El Abuelo Eco. Posteriorment, arribaria Delicatalia per oferir productes ecològics i vegans, especialitzant-se en barretes, cookies, cremes de fruita seca… En l’elaboració de les quals queda reflectida la seva experiència sobre selecció d’ingredients i treball artesanal.

Receptes de tota la vida

Torrons Jijona - Companys de viatge - Veritas

Els seus torrons són un referent de sabor i qualitat i els fan com ho feien els nostres avantpassats.

Fem la mescla corresponent a base d’ametlla torrada, mel i sucre integral de canya. Després, arriben els processos de trituració i la fase d’homogeneïtzació a foc lent de tots els ingredients, per augmentar-ne les propietats organolèptiques.

Pasqual Sanchis, l’actual director general de l’empresa.

A més d’estar certificats pel Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) i tenir el Certificat d’Empresa Artesana de la Comunitat Valenciana, estan emparats pel Consell Regulador IGP Xixona i Torró d’Alacant.

Tradició i innovació de la mà

Junt amb els clàssics gustos de Xixona i Alacant, El Abuelo Eco disposa del torró vegà a la pedra. Anomenat així perquè es fa en un molí de pedra de manera totalment artesanal. A finals del 2017, van llançar Biolovers. Ho van fer amb la intenció de proposar una interpretació nova i diferent d’un dolç ecològic i vegà fet per mestres torroners. Una experiència singular, saludable i plena de frescor. Sense sucres afegits i amb exquisides opcions veganes, com els torrons dur i tou amb xarop d’arròs i el torró de crema de cacauet.

Especialitats Veritas

Torró de crema cremada - Companys de viatge - Veritas

En algun moment del viatge, Veritas es va creuar en el nostre camí i ens vam convertir en alguna cosa més que proveïdors.

Venem a les seves botigues, elaborem la seva marca de torrons, barretes i cremes, i col·laborem en multitud d’ocasions.

Pasqual Sanchis, l’actual director general de l’empresa.

A més dels torrons elaborats al seu propi obrador, Veritas també té els torrons produïts per Jijona, SA. Són rics en fibra, proteïnes i greixos saludables procedents de les ametlles ecològiques i estan lliures de conservants, colorants i químics de síntesi. Totes les varietats estan endolcides amb sucre de canya integral. És una alternativa al sucre refinat i no tenen gluten ni lactosa:

 • Tou amb ametlles
 • Dur amb ametlles
 • De xocolata amb avellanes
 • De xocolata amb ametlles
 • De crema cremada

Essència mediterrània

La filosofia de Delicatalia es basa a oferir un producte honest: ecològic, sense gluten, vegà, sense lactosa, sense oli de palma i sense sucre refinat ni de canya. Al seu lloc, fan servir xarops d’arròs o d’atzavara.

En la seva àmplia oferta destaquen les…

Barretes:

 • De cacau i fruita seca
 • De cacau i ametlles
 • D’ametlles i nabius
 • De coco i xia raw

Cookies:

 • De xocolata
 • De cereals amb nabius

Granoles:

 • De xocolata i coco
 • De poma amb canyella

La crema:

 • De cacauet i cacao

Una vegada més, els nostres processos van cridar l’atenció de Veritas i ens van triar per elaborar diverses referències de la seva marca, com les barretes de carbassa, de sèsam i de fruita seca, el gomasio, la tahina (blanca i integral) i les cremes d’ametlla i de cacauet, que únicament contenen la fruita seca torrada i triturada.

Pasqual Sanchis, l’actual director general de l’empresa.

Tot sota control

La rigorosíssima legislació ecològica ens obliga a mantenir uns controls molt complexos sobre matèries primeres, homologació de proveïdors i processos productius, que el nostre exigent departament de qualitat supervisa diàriament.

Pasqual Sanchis, l’actual director general de l’empresa.

Un control al qual s’uneixen les constants auditories fetes pel Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana.

Contingut relacionat

 • Companys de viatge

Girolomoni – Companys de viatge

Espaguetis, macarrons, rigatoni, farfalle, fusilli…: a les nostres botigues pots...

 • Companys de viatge

Mün Ferments, el kombutxa amb menys sucre residual – Companys de viatge

El kombutxa de Mūn Ferments –comercialitzat com Kombutxa– s’elabora de...

 • Companys de viatge

La Despensa Social, receptes sanes i ecològiques amb valor social – Companys de viatge

Els risottos Veritas i les receptes de quinoa i preparats...

 • Companys de viatge

Taronges Biorange, les més dolces – Companys de viatge

A les nostres botigues arriben les taronges Biorange des de...