Ara a Veritas

Kombucha de magrana, imprescindible d’estiu 2018

Kombucha de magrana, un refresc probiòtic que regenera la microbiota intestinal, reforça el sistema immunitari i facilita les digestions. A més, és una font d’antioxidants, desintoxica i depura l’organisme. El kombucha és una beguda mil·lenària que es prepara deixant fermentar el te (vermell, verd o negre) amb sucre i microorganismes integrats per uns bacteris del gènere Medusomyses gisevi i llevats del gènere ascomicets. Durant la fermentació, aquests bacteris i fongs transformen la sacarosa. En primer lloc la converteixen en glucosa i fructosa i, a continuació, en alcohol etílic, diòxid de carboni i àcid acètic. Per tant, es tracta d’una fermentació àcida. Com a resultat, s’obté una beguda amb un lleuger toc àcid, que en combinar-la amb suc fresc de magrana sorprèn pel seu gust intens i deliciós. I, com que està elaborada amb ingredients ecològics té efectes desintoxicants i depuratius de l’organisme, ja que l’àcid glucunòric que conté embolcalla les toxines de manera que ja no tornen a ser reabsorbides per l’intestí.

Kombucha de magrana, imprescindible d’estiu

L’estiu és l’estació de l’any en què es produeix una pèrdua més gran d’aigua i, per tant, hem de reposar-la a través de líquids i aliments amb un alt contingut en aquesta. El kombucha s’elabora gairebé íntegrament a base d’aigua filtrada i suc de magrana, per la qual cosa aquest refresc és una opció excel·lent per donar al cos l’aigua que perd després de suar. A més, solem canviar els hàbits: mengem més fora de casa, tastem nous aliments i no sempre podem controlar-ho tot. Les infeccions intestinals constitueixen un dels trastorns més habituals de l’estació, sobretot a causa de la calor. Prendre aliments fermentats com el kombucha, ric en microorganismes vius, protegeix la microbiota intestinal i potencia el sistema immunitari perquè no caiguem malalts i augmenti el benestar general. Finalment, és font d’antioxidants, afavoreix l’equilibri àcid base del cos, contribueix a controlar l’àcid làctic que genera un esforç físic intens (per això es recomana als esportistes) i és lleugerament estimulant gràcies al seu contingut en teïna.

Kombucha de magrana a la cuina

A més de com a refresc, pots utilitzar el kombucha de magrana per convertir les teves cremes fredes en entrants probiòtics. Per exemple, en el cas del gaspatxo, pot ser un bon substitut del vinagre de poma. L’àcid que porta el kombucha de manera natural potencia i conserva les vitamines de les hortalisses, i el seu efecte probiòtic no es perdrà perquè és una recepta en fred. A més, donarà al gaspatxo un color vermell més intens i un gust espectacular. Prova’l en aquesta recepta de gaspatxo de síndria. Troba el bono imprescindibles a l’app Veritas, acumula ecos i bescanvia’ls per euros de descompte en les teves compres!

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

Els imprescindibles de Veritas

Veritas et recomana, cada estació, cinc productes imprescindibles. Incloent aquests...

  • Ara a Veritas

Els imprescindibles d’estiu 2018

A l'estiu, el cos necessita una ració extra d'hidratació i...

  • Ara a Veritas

Tomàquet de branca, imprescindible d’estiu 2018

Tomàquet de branca, l’aliment per excel·lència de l’estiu, ja que...

  • Ara a Veritas

Quinoa, imprescindible d’estiu 2018

La quinoa és un aliment excepcional a nivell nutritiu, ja...

  • Ara a Veritas

Mix de llavors, imprescindible d’estiu 2018

Mix de llavors, un aliment recomanat a l’estiu per la...

  • Ara a Veritas

Desodorant, imprescindible d’estiu 2018

El desodorant ecològic és imprescindible a l’estiu perquè hidrata, protegeix...