La xocolata ecològica i els seus beneficis

La xocolata és el principal derivat del cacau i conté, segons els experts en nutrició, compostos que tenen propietats antioxidants beneficioses, especialment interessants per a la salut cardiovascular.

La xocolata ecològica i els seus beneficis - Veritas

Fa més de dos mil anys, els maies van ser els primers en conrear el cacau i en conferir-li un gran valor com a aliment. Avui en dia és un dels productes més desitjats per tots, i agrada especialment als nens. La xocolata negra és la que conté menys greix i sucre. De fet, té més propietats beneficioses com més alt és l’índex de cacau. D’aquesta manera, una xocolata amb una proporció de pasta de cacau propera o superior al 70% aporta una gran quantitat d’antioxidants, magnesi i fòsfor.

Entre les propietats nutricionals de la xocolata ecològica destaquen el contingut en àcids grassos essencials i la riquesa en minerals, fibra i bioflavonoides. També té teobromina, una substància que estimula el sistema nerviós central, i altres substàncies fitoquímiques que tenen una activitat reguladora de l’estat anímic. Però, la diferència amb la xocolata convencional no rau només en les seves propietats, sinó també en l’impacte social i ambiental.

Els petits productors que aposten pel cacau d’alta qualitat cuiden al màxim el seu entorn i busquen ecosistemes agraris que integren la flora i la fauna del lloc. És el que denominen respecte i cura de la biodiversitat a les zones. El resultat d’aquest tipus de producció és un cacau ecològic, lliure de pesticides i d’alta qualitat que es converteix en objecte de desig per part dels grans mestres xocolaters. Hi ha marques de xocolata de llarga tradició i renom que aposten pel cacau ecològic a l’hora d’elaborar les seves magnífiques rajoles.