La vella creença de si la xocolata engreixa ha quedat recentment desmitificada per diferents estudis. Tot i així, s’ha de procurar que sigui sempre ecològica i amb un percentatge elevat de cacau.
La xocolata engreixa?
Estudis recents realitzats per la Universitat de Granda i la Universitat de Califòrnia han revelat un fet sorprenent:
les persones que prenen xocolata un parell de vegades a la setmana de manera regular tendeixen a estar més primes que aquelles que només en mengen de tant en tant, independentment de si fan exercici físic o del tipus de dieta que segueixen.
És ben cert que el cacau pur té propietats antioxidants (gràcies als seus flavonoides), energètiques i vigoritzants, i que s’ha relacionat no només amb un millor estat del cor i la pressió arterial, sinó també amb l’estat d’ànim gràcies a components com el triptòfan, la feniletilamina, l’anandamina, la teobrima i el magnesi.
La xocolata comuna té components no massa saludables (llet, sucre i greixos) que en fan un aliment molt calòric que pot provocar adicció.
Si es vol prendre xocolata s’ha d’escoliir amb un percentatge alt de cacau, de la millor qualitat possible i sempre ecològic.
Gaudeix preparant aquest pastís de xocolata i figues.