Consells

La xocolata engreixa?

La vella creença de si la xocolata engreixa ha quedat recentment desmitificada per diferents estudis. Tot i així, s’ha de procurar que sigui sempre ecològica i amb un percentatge elevat de cacau.

La xocolata engreixa?

Estudis recents realitzats per la Universitat de Granda i la Universitat de Califòrnia han revelat un fet sorprenent: les persones que prenen xocolata un parell de vegades a la setmana de manera regular tendeixen a estar més primes que aquelles que només en mengen de tant en tant, independentment de si fan exercici físic o del tipus de dieta que segueixen. És ben cert que el cacau pur té propietats antioxidants (gràcies als seus flavonoides), energètiques i vigoritzants, i que s’ha relacionat no només amb un millor estat del cor i la pressió arterial, sinó també amb l’estat d’ànim gràcies a components com el triptòfan, la feniletilamina, l’anandamina, la teobrima i el magnesi. La xocolata comuna té components no massa saludables (llet, sucre i greixos) que en fan un aliment molt calòric que pot provocar adicció. Si es vol prendre xocolata s’ha d’escoliir amb un percentatge alt de cacau, de la millor qualitat possible i sempre ecològic. Gaudeix preparant aquest pastís de xocolata i figues.  

Contingut relacionat

  • Consells

La xocolata pot convertir-se en un plaer molt saludable

La xocolata pot convertir-se en un plaer molt saludable si...

  • Consells

Els avantatges de la xocolata ecològica – Estudis

La xocolata ecològica és molt més que un dolç, és...

  • Consells

Pastís de xocolata i figues

La textura suau i lleugera de la xocolata negra exalta...