Nutrició i ciència

L’alimentació ecològica pot reduir el risc de patir càncer de mama

L’estudi francès NutriNet-Santé apunta que l’ús de pesticides utilitzats en l’agricultura no ecològica pot induir a problemes de salut, com per exemple el càncer o malalties metabòliques.

L’alimentació ecològica pot reduir el risc de patir càncer de mama - Estudis - Veritas

En la recerca es va avaluar el nivell de pesticides que hi havia en la dieta d’una àmplia mostra de la població francesa. Aquestes substàncies s’utilitzen en la gran majoria de mètodes de producció no ecològica i arriben als consumidors en dosis baixes a través dels aliments.

L’estudi va recopilar dades de nombroses persones a través d’un qüestionari que aportava informació detallada sobre el grau d’alimentació ecològica o no ecològica de cada subjecte. En paral·lel, també es va realitzar una anàlisi de la quantitat de residus de pesticides que hi havia en la dieta d’aquestes persones.

La conclusió va ser que una baixa exposició a pesticides sintètics, derivada d’una alimentació ecològica, estava associada a “inferiors riscos de patir càncer de mama postmenopàusic i diabetis de tipus 2”. D’altra banda, l’estudi també va concloure que una alta exposició a aquestes substàncies es vinculava a un risc més alt de tenir aquestes malalties.

Aquestes troballes suggereixen el paper potencial que té l’exposició a pesticides sintètics a través de l’alimentació en el risc de desenvolupar una malaltia com el càncer o la diabetis, un fet que s’hauria de tenir en compte a l’hora de prevenir aquestes malalties.

Font: https://portal.research.lu.se/en/publications/approche-%C3%A9pid%C3%A9miologique-des-relations-entre-exposition-alimentai

Vols llegir més articles? Consulta el nostre fons documental.

Contingut relacionat

  • Nutrició i ciència

La dieta ecològica redueix un 25% el risc de càncer

Investigadors francesos han dut a terme un estudi sobre la...

  • Nutrició i ciència

Alguns embotits no ecològics acumulen substàncies cancerígenes

Una recerca francesa demostra que certs embotits no ecològics contenen...

  • Nutrició i ciència

Miquel Porta: «Si volem reduir la càrrega corporal de tòxics convé menjar aliments ecològics»

El doctor Miquel Porta és investigador de l’Institut Hospital del...

  • Nutrició i ciència

Odile Fernández: “hi hauria d’haver nutricionistes a totes les unitats d’oncologia”

Odile Fernández, és metge de família. Va tenir un càncer...