Consells

Les claus de la macrobiòtica

Molt més que una simple dieta, la macrobiòtica cerca aconseguir el benestar físic, mental i espiritual mitjançant una alimentació natural i equilibrada.

A la dieta macrobiòtica no falten les algues, els cereals integrals, els llegums, la proteïna vegetal i els fermentats.

Les claus de la macrobiòtica - Consells - Veritas

Les claus de la macrobiòtica

La macrobiòtica és una filosofia de vida que advoca per l’equilibri entre l’individu i la natura.

Com que l’aliment és una de les principals fonts d’energia de l’ésser humà, la cuina es converteix en l’instrument principal per aconseguir aquest punt d’equilibri energètic en què es gaudeix de vitalitat i plenitud.

S’adapta a cadascú segons diferents característiques:

  • Constitució física
  • Personalitat
  • Estat emocional
  • El lloc on viu
  • Característiques culturals
  • Tradicions gastronòmiques

Aquests i altres aspectes són els que donen indicacions sobre l’energia que la persona ha d’atreure, mantenir o allunyar per aconseguir els seus objectius.

Guia oriental

Equilibri a la cuina

Redescobreix les algues

Gràcies a la macrobiòtica i la seva popularitat en els moviments d’alimentació i estil de vida conscient, les algues marines es reintrodueix a la dieta, però no com una cosa puntual i exòtica sinó com a part d’un menú diari saludable i equilibrat.

Les algues són una font excel·lent de micronutrients essencials per als sistemes físic i nerviós de l’organisme, alhora que contribueixen a contrarestar l’excés de toxicitat al qual estem exposats.

Recupera els cereals integrals

Els cereals integrals tornen a ocupar un lloc de privilegi: fajol, mill, civada i, per descomptat, arròs integral de gra rodó, un aliment molt aonsellable per la seva aportació d’energia neutra, centrada i estable.

Reinterpreta la proteïna vegetal

Els llegums i els seus derivats es converteixen en les principals fonts de proteïna. De fet, amb les receptes macrobiòtiques s’obtenen els millors resultats digestius i de gust del tofu, el tempeh, el seitan…

Tot i que la cuina macrobiòtica no és estrictament vegana, sí que insisteix que la majoria d’aliments siguin d’origen vegetal, integrals i ecològics, sense substàncies colorants ni conservants químics de síntesi.

Fermentats i hortalisses: imprescindibles!

Els fermentats són pràcticament indispensables en un règim basat en aliments integrals i en què les hortalisses de temporada i de proximitat també assumeixen un paper protagonista.

Se sol prendre diàriament miso, tamari, umeboshi, xucrut o pickles, al mateix temps que s’eliminen del menú els productes refinats.

Contingut relacionat

  • Consells

Macrobiòtica: menjar per ser feliç

La macrobiòtica aconsella menjar cereals, llegums, verdures, derivats de la...

  • Consells

La guia de les algues

Les algues són una font excepcional d'oligoelements, vitamines i minerals...

  • Consells

Fermentats imprescindibles per a la flora intestinal

Cada persona alberga una microbiota intestinal única, i el seu...

  • Consells

Els cereals a la macrobiòtica

Segons la macrobiòtica, la base d'una alimentació equilibrada la constitueixen...