Consells

Les cures de la pell segons l’edat

La nostra pell canvia amb el temps i les seves necessitats també. Als vint anys, lluitem contra les petites imperfeccions; als trenta, volem dissimular el cansament; als quaranta, intentem frenar el pas del temps… És hora de triar les cures que s’adapten millor a la nostra situació. La rutina relativa a la cura de la pell del rostre no varia al llarg dels anys. Al matí i a la nit, hem de seguir quatre passos bàsics:
  1. Neteja suau.
  2. Aplicació de substàncies actives.
  3. Contorn d’ulls.
  4. Crema de dia o de nit.
No obstant això, a pesar que el ritual de bellesa no canvia amb el temps, sí que ho fa la nostra pell. Amb el pas dels anys, la dermis experimenta determinats canvis i, per tant, és necessari adequar la cura facial a les necessitats del moment.

 Les cures de la pell segons l’edat

Dels quinze als vint anys, neteja profunda

La pell presenta amb freqüència impureses i acne; per solucionar-ho, la clau del tractament és la neteja en profunditat. Per prevenir l’aparició d’impureses cal utilitzar un gel netejador diàriament i una mascareta purificant una o dues vegades per setmana.

Als vint, atenció al contorn d’ulls

És el moment de seguir uns hàbits de bellesa saludables amb l’objectiu d’allargar la joventut. Els primers signes del pas del temps s’observen al contorn dels ulls, per la qual cosa s’ha de fer especial atenció a aquesta zona per prevenir l’aparició prematura d’arrugues d’expressió.

Als trenta, la pell comença a canviar

A partir d’aquesta edat, comencen a marcar-se les primeres línies d’expressió a la dermis, sobretot en les zones que més pateixen per la gesticulació. Per prevenir l’envelliment prematur s’ha de recórrer a cremes hidratants regeneradores amb ingredients actius naturals, com l’àcid hialurònic botànic, l’equinàcia, la calèndula i l’hamamelis.

Als quaranta, aparició d’arrugues

En aquesta època de la vida, comencen a ser visibles els signes de l’edat, com les arrugues pronunciades, la deshidratació i la pèrdua d’elasticitat. La pell necessita substàncies actives que aportin una intensa hidratació. Són especialment efectives la vitamina C, els olis vegetals (com l’oli de nou de macadàmia i de sèsam) i l’extracte d’algues, que prevenen la pèrdua d’elastina i aporten elasticitat i vitalitat a la pell.

A partir dels cinquanta, pèrdua de l’elasticitat

La pell es torna cada vegada més exigent, ja que la capacitat de retenir la hidratació disminueix i el quadre dermatològic reflecteix una important pèrdua d’elasticitat. La millor manera d’aportar una intensa hidratació a les pells madures és l’ús de sèrums, fluids i gels facials, que hidraten profundament i contenen els ingredients reafirmants més eficaços, que ajuden a difuminar les arrugues i potencien l’eficàcia de les cremes facials. Descobreix els nostres consells de bellesa.

Contingut relacionat

  • Consells

Pell hidratada i radiant

Pell hidratada i radiant, un menú elaborat per la dietista i...

  • Consells

Cosmètica ecològica

De la mateixa manera que ens cuidem per dins menjant...

  • Consells

Combat la pell resseca

Combat la pell resseca a través d'una correcta hidratació. Descobreix...