L’hummus ja se situa entre els bàsics de moltes cases, ja sigui per acompanyar pica-piques saludables o com a protagonista d’un sopar lleuger. La recepta de l’hummus de cigrons és senzilla, però moltes vegades el comprem preparat per estalviar-nos temps a la cuina. En aquest cas, és important saber llegir l’etiqueta per evitar el consum d’additius químics.
Hem analitzat l’etiqueta d’un hummus ecològic comparada amb la d’un no ecològic i aquests són els resultats.

L’hummus ecològic Biográ s’elabora amb cigrons cuits, oli de gira-sol i d’oliva, tahina torrada, suc de llimona, all, julivert, pebre vermell dolç, coriandre i pebre blanc.
L’hummus no ecològic referent del sector s’elabora amb cigrons, oli de gira-sol, pasta de sèsam, aigua, suc de llimona, oli d’oliva, all molt, sal, E-211, E-202, E-270 i E-330.
L’etiqueta d’un hummus ecològic
Els ingredients de l’hummus
ecològic Biográ 180 g són:
- Cigrons cuits (en conté un 70% respecte al 57% de la marca comparada): rics en proteïnes, hidrats de carboni i minerals com el calci.
- Oli de gira-sol i d’oliva: destaquen pel seu alt contingut en vitamina E, que combat els processos oxidatius de les cèl·lules.
- Tahina i sèsam torrats: aporten calci i magnesi, minerals imprescindibles per fixar el calci als ossos.
- Suc de llimona: harmonitza la recepta amb el seu toc àcid característic.
- Sal marina: enriqueix l’hummus amb minerals.
- All, julivert, pebre vermell dolç, coriandre en pols i pebre blanc: espècies que, a més de sumar nutrients, regalen a l’hummus diferents matisos per dotar-lo d’un sabor únic.
Descobreix altres
comparacions d’etiquetes.