Llegir etiquetes

L’etiqueta d’un refresc ecològic

Responent al nostre compromís amb el consum conscient i responsable, neix el projecte d’aprendre a llegir etiquetes. En aquesta secció comparem els ingredients que conté un producte ecològic respecte els que conté un producte no ecològic. Comencem comparant el refresc de taronja, un clàssic a les llars, especialment els mesos d’estiu. Un refresc ecològic de taronja marca free.sh s’elabora utilitzant aigua mineral, suc de taronja ecològic a partir de concentrat, suc de poma ecològic a partir de concentrat, suc de llimona ecològic a partir de concentrat, diòxid de carboni i aroma natural. El refresc de taronja no ecològic referent del sector s’elabora a partir d’aigua carbonatada, suc de taronja a partir de concentrat, sucre (Z) o xarop de glucosafructosa (J), acidulants: àcid cítric i àcid màlic, estabilitzants: E-414, E-444 i E-445, conservant E-202, edulcorants: E-950 i aspartam, antioxidant: àcid ascòrbic, aromes naturals de taronja i altres aromes naturals i colorant E-160a.

L’etiqueta d’un refresc ecològic

  1. Aigua mineral de deu: hidrata i aporta minerals. Està considerada, segons l’estudi de l’Agència de Consum d’Àustria, com la millor aigua del país alpí.
  2. Suc de taronja ecològic a partir de concentrat (18%): aporta vitamines i antioxidants. Disposa de la certificació de comerç just.
  3. Suc de taronja ecològic a partir de concentrat (10%): aporta vitamines i antioxidants. Disposa de la certificació de comerç just.
  4. Suc de llimona ecològica a partir de concentrat (1%): aporta vitamines i antioxidants. Disposa de la certificació de comerç just.
  5. Diòxid de carboni (0,5%): conté fines bombolles de diòxid de carboni, que faciliten la digestió.
  6. Aroma natural de taronja.
Descobreix altres comparacions d’etiquetes.