L’etiqueta d’una orxata ecològica

L’estiu no seria el mateix sense un got d’orxata. Això sí, una orxata ecològica autèntica, elaborada segons la recepta tradicional.

La etiqueta de una horchata ecológica - Veritas

L’etiqueta d’una orxata ecològica

L’orxata de xufla és una beguda refrescant originària de València. La recepta tradicional es preparava amb aigua, sucre i xufles picades o moltes. La xufla és una fruita que s’assembla a l’avellana i que prové de les arrels de la jonça xufera i destaca per tenir propietats nutricionals. És rica en minerals, greixos insaturats i proteïnes. Per fer-la, primer cal rentar les xufles, després passar-les pel molinet i triturar-les i deixar-les macerar una estona. Es premsen diverses vegades fins que se n’obté l’extracte final.

HHem analitzat l’etiqueta de l’orxata ecològica Amandín i la de l’orxata no ecològica que és referència en el sector.
L’orxata Amandín s’elabora amb aigua, xufles, sucre de canya i dos estabilitzants naturals: goma de guar i goma xantana. No conté aromes artificials ni gluten, i és apta per als vegans. L’orxata no ecològica de referència en el sector, en canvi, hi afegeix aromes de llimona i canyella. A més a més, hi inclou additius com ara l’E 472c, l’E 407, citrats de sodi i proteïna de llet.

La etiqueta de una horchata ecológica - Veritas

Aquest estiu, gaudeix d’una orxata tradicional, ben freda i, fins i tot, granissada. A Amandín et proposen de semicongelar-la i sacsejar-la abans de beure-te-l
.
Descobreix altres .comparacions d’etiquetes.