Un bon condiment pot marcar la diferència dels teus plats. És el cas de la salsa de soja, que gràcies al seu gust salat amb un toc oriental ha aconseguit fer-se un forat al nostre rebost. No obstant això, és important llegir bé l’etiqueta de la salsa de soja que triem, per assegurar-nos una bona aportació de nutrients i evitar ingredients no desitjats.
Hem analitzat l’etiqueta d’una salsa de soja ecològica comparada amb la d’una no ecològica. Descobreix els ingredients de les fórmules.
L’etiqueta d’una salsa de soja ecològica
La salsa de soja Terra Sana es caracteritza per una etiqueta neta. És a dir, s’elabora seguint la recepta tradicional oriental, que conté aigua, faves de soja, blat, ferment koji i sal marina. Tots els ingredients procedeixen de l’agricultura ecològica, que garanteix que estan lliures de productes fitosanitaris i transgènics, com és el cas de la soja.
A més, aquesta salsa de soja en concret fa servir
koji per fermentar la soja. El koji és arròs conreat amb un fong denominat koji-kin, responsable de generar els enzims que digireixen la soja en compostos alimentaris més fàcils. Com a resultat, obtenim una soja molt
més digestiva, que ens aporta més energia i que facilita l’absorció de nutrients.
L’etiqueta d’una salsa no ecològica
- Aigua
- Sal
- Faves de soja
- Aroma
- Blat
- Suc de la canya de sucre
- Acidulant: àcid cítric
- Sucre
- Aigua
- Sorbat de potassi
- Sal
Descobreix altres comparacions d’etiquetes.