Companys de viatge
L’horta de la Carme – Companys de viatje


Varietats de L’Horta de Carme
“Per poder oferir tot un ventall de verdures, hortalisses i fruites, aquest any hem conreat un munt d’espècies i varietats”. El resultat és una cistella amb més color que mai, on tomàquets, pebrots, carbassons, albergínies, melons, síndries, etc. conviuen en harmonia amb l’objectiu d’enriquir la dieta i aportar a l’organisme la quantitat necessària de nutrients. No obstant això, el seu producte estrella són els tomàquets: “Fem moltes varietats de tomàquets, sempre buscant el gust òptim. El rei, per a nosaltres, és el berner rose”.- Meló: fruita refrescant i aromàtica que destaca pel seu contingut en aigua.
- Meló pell de gripau: la pell és de color fosc i la carn és dolça, cruixent i consistent.
- Meló gàl·lia: molt aromàtic, té una polpa blanca verdosa i tova.
- Meló cantalup: és de polpa dolça i de color taronja.
- Síndria: una fruita sucosa de baix contingut calòric que té propietats depuradores, refrescants i diürètiques. El seu color vermell prové del licopè, un antioxidant associat a la salut cardiovascular.
- Síndria negra: rodona, amb l’escorça de color verd intens i la polpa molt dolça.
- Síndria verda sense llavors: es caracteritza per la textura cruixent i l’absència de llavors.
- Pebrot: un aliment molt ric en vitamina C i que aporta una gran quantitat de nutrients amb efecte antioxidant.
- Pebrot califòrnia: de carn dolça i gruixuda, és ideal per donar color a l’amanida.
- Pebrot italià: verd, allargat i de gust dolç, és especial per fregir.
- Carbassó: no té cap contingut calòric i conté una gran quantitat de minerals. Per obtenir-ne tots els beneficis, el carbassó s’ha de coure al vapor i menjar sempre amb pell.
- Carbassó blanc: de sabor molt fi, és de color verd clar, pràcticament blanc.
- Carbassó verd: la seva polpa blanca és saborosa i delicada, amb un lleuger toc dolç.
- Carbassa: conté un 92% d’aigua i destaca per les seves propietats antioxidants, ja que és rica en betacarotens.
- Carbassa violí: de textura fina i suau, té una polpa de color taronja intens.
- Carbassa de bou: té una polpa molt consistent i saborosa.
- Carbassa Provença: molt grossa, és habitual trobar-la en talls. La carn és de color salmó.
- Albergínia: té un sabor suau amb un lleuger toc amarg. Conté vitamines, proteïnes i minerals.
- Albergínia norimma: de color morat i amb un collaret blanc, és ideal per fregir perquè no absorbeix l’oli.
- Albergínia blanca: una varietat molt apreciada a la cuina, ja que té un gust més suau que la negra. És perfecta per rostir al forn.
- Albergínia negra: molt saborosa i amb poques llavors.
- Enciam: ingredient clàssic de qualsevol amanida, és ric en vitamines, fibra i minerals.
- Enciam meravella: les fulles són de color verd fosc i és una varietat molt apreciada pel gust dolç i la textura sucosa.
- Enciam de fulla de roure: té una textura suau i un sabor semidolç. Combina bé barrejat amb altres varietats d’enciam.
- Cogombre: un aliment conegut pel seu poder refrescant, que el converteix en habitual durant els mesos d’estiu, ja que ajuda a mantenir l’organisme hidratat.
- Remolatxa: és una hortalissa molt energètica i aconsellada en casos d’anèmia, malalties de la sang i convalescències gràcies al seu elevat contingut en ferro.
- Ceba: a més d’aportar fibra i vitamines, la ceba és una gran font de potassi. Té un sabor lleugerament picant i agradable. Les tendres es recullen abans i les seques es conserven durant més temps.
- Col: té un gust fort i una olor potent. Molt rica en minerals i vitamines, és un aliment mineralitzant, tonificant i energètic.
- Coliflor: està considerada una bona font de fibra, així com de vitamines i minerals.
- Espinacs: compostos principalment per aigua, la quantitat de greixos i hidrats de carboni que contenen és molt baixa, però és un dels vegetals que més proteïnes aporta.
- Tomàquet: la tomaquera és un referent en la major part dels horts i n’hi ha una enorme diversitat.
- Tomàquet montserrat: perfecte per farcir, té una pell molt consistent i una polpa dolça i refrescant.
- Tomàquet cor de bou: carnós, amb poques llavors, és ideal per cuinar, perquè té un gust suau.
- Tomàquet de penjar: especial per sucar el pa, no necessita conservar-se a la nevera.
- Tomàquet berner rose: carnós i de color rosa clar, té un gust excel·lent.
- Tomàquet rosa: d’aspecte rodó i aixafat, és gran, té una polpa bastant carnosa i un sabor extraordinari.
- Tomàquet cirerol: resulta ideal per menjar fresc, en amanides i guarnicions. En tenim tres varietats: negre, groc i vermell.
- Tomàquet pera: de pell fina i delicada, sabor suau i textura sucosa. És perfecte per triturar en gaspatxos i per sucar pa.
- Tomàquet morat prinz: té forma aplanada i és de color vermell fosc.
- Tomàquet kumato: és de color verd fosc gairebé negre, de textura cruixent, sabor dolç i intens. És idoni per tallar en làmines i menjar amanit amb oli i sal.
- Tomàquet son gil: de penjar, originari de Mallorca. Rodó, carnós i molt saborós.
- Tomàquet raf: molt carnós, es pot consumir fresc.
- Tomàquet elvirado: varietat de sabor tradicional que està especialment indicada per a amanides.
- Tomàquet marmande quarentè: una varietat recuperada de color vermell intens i sabor suau. L’interior és consistent i carnós.
Contingut relacionat
- Companys de viatge
El tomàquet… Ben vermell!
El tomàquet és un ingredient molt versàtil que té un...
- Companys de viatge
Patè de tomàquet i ametlla
El patè de tomàquet i ametlla és un aperitiu fantàstic,...
- Companys de viatge
Cherrieco – Companys de viatje
Cherrieco és l'empresa que produeix tota la cirera ecològica que...