Llenties amb cuscús de verdures, una recepta completa a causa de la combinació de llegum, cereal i verdures. A més, l’elevat contingut en fibra de les llenties ajuda a prevenir el restrenyiment, alhora que redueix el colesterol i manté estables els nivells de sucre en sang.
Llenties amb cuscús de verdures
Ingredients:
Elaboració:
- Pela i trosseja una ceba tendra, els alls i les pastanagues. Salta aquestes verdures en una cassola amb una mica d’oli i quan s’estovin i es daurin una mica, afegeix les llenties. Cobreix amb aigua (3 parts d’aigua per 1 de llenties), assaona i cou durant 45 minuts amb la tapa posada.
- Pica l’altra ceba, el pebrot vermell i el carbassó. Salta en una paella amb un rajolí d’oli. Assaona i reserva.
- Posa 200 ml d’aigua a escalfar i quan bulli aboca-hi sobre el cuscús. Tapa amb paper film i deixa reposar. Quan el cuscús hagi absorbit l’aigua afegeix les verdures cuites i una mica de julivert picat. Assaona i barreja suaument.
- Serveix les llenties juntament amb el cuscús.