La xef Mireia Anglada et descobreix dues tècniques de cuina de les llenties, una proteïna vegetal rica en minerals i vitamines.
Llenties – Tècniques de cuina
Existeixen moltes varietats de llenties (castellanes, pardines, dupuy, etc.), però totes tenen un factor comú: el seu contingut en ferro. No obstant això, aquest ferro no és fàcil d’assimilar i, per això, s’han de combinar amb vitamina C o àcid ascòrbic, present en el tomàquet, el vinagre, la llimona…, un aliment que denoti acidesa en boca.
A més, són riques en proteïnes, però no contenen tots els aminoàcids essencials. Per això, és recomanable combinar-les amb un cereal o una llavor (de carassa, sèsam o gira-sol) per poder aprofitar la proteïna completament.
En remull: hidratació i cocció
Cobreix els llegums amb abundant aigua mineral (dos o tres dits per damunt) perquè augmenten fins a dues i tres vegades de volum. Afegeix-hi alga kombu en comptes de sal per estovar les fibres que solen produir gasos. Una altra dels avantatges de la hidratació és que escurça el temps de cocció. Utilitza aigua freda i reserva les llenties a la nevera durant un parell d’hores.
Una vegada hidratades i netes, utilitza una mesura de llenties (aproximadament 50 g – 80 g en sec per persona) per tres d’aigua mineral. És millor cuinar amb aigua mineral perquè fa que el llegum no quedi dur i n’escurça el temps de cocció.
Afegeix les llenties, l’alga kombu i l’aigua mineral al cassó sense temperatura ni sal.
Una vegada arrenca el bull, retira l’escuma de color blanc amb una cullera que has d’anar netejant cada vegada que la facis servir.
Abaixa el foc i cuina a petits borbolls durant 40 minuts, 1 hora i mitja.
Al final de la cocció incorpora la sal i utilitza l’aigua residual per preparar una crema de verdures, per exemple.
En sec: farina de llenties
Tritura una mesura de llenties en un processador d’aliments fins que la textura sigui fina.
Una vegada obtinguda la farina pots utilitzar-la per preparar una massa de pa, una beixamel, arrebossats, etc.
L’arròs basmati és un bon aliat de la salut intestinal,...
Tècniques de cuina
Cigrons – Tècniques de cuina
Cigrons, un llegum amb un alt contingut en calci. La...
Tècniques de cuina
Amarant – Tècniques de cuina
L’amarant, un cereal amb un alt percentatge en proteïna. A...
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.