Diccionari d'aliments

Les maduixes dona gust menjar-les ecològiques

Vermelles i molt saboroses, les maduixes són perfectes per elaborar deliciosos plats dolços, encara que també poden formar part de receptes salades. A Veritas recomanem menjar-les sempre ecològiques.

Les maduixes, dona gust menjar-les ecològiques - Diccionari d'aliments - Veritas
Caixa de maduixots de Doñana d’1 kg a 6,95 €/kg.
Preu exclusiu del Club Veritas. Oferta vàlida fins al 23/09.

Les maduixes, font natural d’antioxidants

Estem en plena temporada de la maduixa, una fruita dolça, refrescant i antioxidant que és una autèntica delícia per si sola.

  1. Els seus nivells de vitamina C, flavonoides i antocianines són molt alts. Aquestes últimes són uns pigments de color vermell amb una gran eficàcia antioxidant que reforcen el sistema immunitari.
  2. En destaquem la fracció de fibra, ideal per estimular el trànsit intestinal, alhora que prevenen o milloren el restrenyiment.
  3. Entre els àcids orgànics que trobem en la seva composició, destaquem l’àcid salicílic, amb acció antiinflamatòria i anticoagulant.
Les maduixes, dona gust menjar-les ecològiques - Diccionari d'aliments - Veritas
Preu exclusiu per donar-te d’alta en el Club Veritas per una compra mínima de 15 euros.

Les maduixes ecològiques són més saludables

Les maduixes, dona gust menjar-les ecològiques - Diccionari d'aliments - Veritas

Segons Environment Working Group, les maduixes no ecològiques encapçalen la llista Dirty Dozen 2022 de fruites i verdures amb més pesticides.

  1. Les ecològiques no tenen restes de pesticides i fertilitzants de síntesi, durant el seu cultiu no es permet l’ús de transgènics i la seva producció afavoreix el manteniment de la biodiversitat.
  2. La fruita ecològica atresora un 8% més de matèria seca i menys aigua que la no ecològica. Per això, les maduixes ecològiques resulten més dolces, fermes i aromàtiques que les no ecològiques.
  3. Una vegada més, les peces ecològiques superen les no ecològiques en antioxidants (en posseeixen un 29% més) i en vitamina C (en aquest cas, en tenen un 3,5% més), un nutrient relacionat amb el sistema immunitari perquè potencia les defenses.

Les maduixes més dolces a Flor de Doñana

Flor de Doñana - Companys de viatge - Veritas

Flor de Doñana és el proveïdor principal de maduixes i fruites vermelles de Veritas. L’empresa se situa al Parc Natural de Doñana i des de l’any 2018 tenen el certificat BCorp com una de les empreses més bones pel món i pel planeta.

Les maduixes a la cuina

La maduixa és una fruita que acostumem a menjar per esmorzar, berenar o per postres, encara que també podem incorporar-la a plats dolços i salats.

La millor manera d’aprofitar els seus nutrients és consumir-les fresques i senceres; no obstant això, quan comencen a madurar es poden congelar o utilitzar per preparar batuts, melmelades, gelats, pastissos, etc. Altres idees són afegir-les trossejades a una amanida o combinar-les amb formatge, tonyina o salmó fresc.

La diferencia entre maduixa i maduixot és que les maduixes són més petites i el color de la seva polpa és més blanquinós. Les salvatges només es troben a la primavera. En canvi, els maduixots són grans, més vermells i, quan estan en el seu punt òptim de maduració, més dolços, a més en podem trobar gairebé tot l’any. Per aquest motiu, des de mitjans de gener fins al juny, trobaràs a les nostres botigues els maduixots de Huelva; i de mig maig fins al novembre-desembre els trobaràs de Segòvia i Àvila, entre altres zones del nord del país.