Receptes
Mandonguilles d’azukis

Mandonguilles d’azukis
Ingredients:
- 1/2 kg d’azukis
- 1 cullerada de lli triturat
- 3 cullerades d’aigua
- 1 pastanaga
- 1/2 ceba
- Fulles de menta fresca
- Fulles de kale
- 1 cullerada petita de comí mòlt
- Farina de cigrons
- Herbes provençals
- Pebre negre mòlta
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
- La nit anterior posa a remullar en aigua les azukis i l’endemà cou-les amb un polsim de sal.
- Tritura el lli i posa’l en un bol amb l’aigua. Remena’l de tant en tant. El lli s0ha d0activar durant 7 minuts aproximadament.
- Col·loca les azukis al vas de la batedora amb una mica d’oli i tritura-les lleugerament. L’objectiu no és obtenir una pasta fina, per la qual cosa també pots aixafar-la amb una forquilla.
- Talla la pastanaga i la ceba a daus. Passa les verdures per la paella perquè es coguin una mica i reserva-ho.
- Trosseja unes quantes fulles de menta i un parell de fulles de kale, eliminant-ne la part blanca. Reserva-ho.
- Posa en un bol gran les azukis triturades, les fulles de menta i de kale trossejades, el lli activat, les espècies i la sal. Barreja-ho bé amb les mans. Una vegada feta la massa, fes boletes amb les mans prèviament humitejades i enfarina-les perquè quedin compactes.
- Fregeix les mandonguilles en oli fins que estiguin daurades.