Miso blanc – Tècniques de cuina

El miso blanc és un condiment alcalinitzant imprescindible per a la salut. Conegut també com a shiro miso, és una pasta elaborada a partir de soja, sal i a vegades també porta arròs. Es tracta d’una fermentació natural que ens ajuda a reforçar el sistema immunològic, ja que dona vida als bacteris intestinals.

Avui, gràcies a Mireia Anglada, et descobrirem les tècniques de cuina del miso blanc per utilitzar-lo en sopes, amanides i patés o salses.

Miso blanc - Tècniques de cuina - Veritas

Miso blanc – Tècniques de cuina

En sopes:

S’utilitza com a substitut de la sal.

  1. Extreu un cassó del líquid de la cocció i dilueix-hi una cullerada sopera de miso blanc. És molt important fer-ho d’aquesta manera per evitar que el miso entri en contacte amb l’aigua bullent, en cas contrari, eliminaries els bacteris vius.
  2. Barreja-ho bé, per integrar bé el miso en el líquid i torna a afegir-lo a la sopa.

En vinagretes:

És ideal per elaborar vinagretes que acompanyin amanides, verdures, pollastre, peix, etc. A més, ens ajudarà a digerir la proteïna, en el cas del pollastre i del peix.

  1. Utilitza una proporció de 3 o 4 d’oli per 1 de vinagre.
  2. Afegeix-hi una cullerada petita de miso i barreja-ho bé. Actuarà com a emulsionant de la mescla per aconseguir que s’integrin bé els sabors.

En patés o salses:

Pots utilitzar diferents bases per combinar amb el shiro miso. Mireia Anglada t’explicarà la tècnica amb tofu triturat.

  1. Afegeix una cullerada petita de miso blanc al tofu triturat i bat-ho bé.

Descobreix la nostra col·lecció de tècniques de cuina.