Tècniques de cuina
Miso blanc – Tècniques de cuina
shiro miso, és una pasta elaborada a partir de soja, sal i a vegades també porta arròs. Es tracta d’una fermentació natural que ens ajuda a reforçar el sistema immunològic, ja que dona vida als bacteris intestinals.
Avui, gràcies a Mireia Anglada, et descobrirem les tècniques de cuina del miso blanc per utilitzar-lo en sopes, amanides i patés o salses.
El miso blanc és un condiment alcalinitzant imprescindible per a la salut. Conegut també com a 
Miso blanc – Tècniques de cuina
En sopes:
S’utilitza com a substitut de la sal.- Extreu un cassó del líquid de la cocció i dilueix-hi una cullerada sopera de miso blanc. És molt important fer-ho d’aquesta manera per evitar que el miso entri en contacte amb l’aigua bullent, en cas contrari, eliminaries els bacteris vius.
- Barreja-ho bé, per integrar bé el miso en el líquid i torna a afegir-lo a la sopa.
En vinagretes:
És ideal per elaborar vinagretes que acompanyin amanides, verdures, pollastre, peix, etc. A més, ens ajudarà a digerir la proteïna, en el cas del pollastre i del peix.- Utilitza una proporció de 3 o 4 d’oli per 1 de vinagre.
- Afegeix-hi una cullerada petita de miso i barreja-ho bé. Actuarà com a emulsionant de la mescla per aconseguir que s’integrin bé els sabors.
En patés o salses:
Pots utilitzar diferents bases per combinar amb el shiro miso. Mireia Anglada t’explicarà la tècnica amb tofu triturat.- Afegeix una cullerada petita de miso blanc al tofu triturat i bat-ho bé.
Contingut relacionat
- Tècniques de cuina
Tempeh – Tècniques de cuina
Tempeh, un llegum fermentat molt ric en proteïnes. S’elabora a...
- Tècniques de cuina
Cigrons – Tècniques de cuina
Cigrons, un llegum amb un alt contingut en calci. La...
- Tècniques de cuina
Descobreix els imprescindibles d’hivern 2019
Descobreix els imprescindibles d'hivern, que t'ajudaran a protegir el teu...