Consells
Gaudeix d’un Nadal sa i conscient
És cert que, moltes vegades, les festes són sinònim d’excessos gastronòmics, però si ets conscient i prens certes precaucions gaudiràs d’un Nadal sa, sense renunciar als teus àpats preferits i a les llargues i dolces sobretaules en família.

Gaudeix d’un Nadal sa i conscient
L’objectiu és que el consum excessiu de menjar i beguda durant les festes no et suposi una factura desagradable, tant per a la salut com per a la butxaca.
És important ser conscient, cuidar tots els detalls amb afecte i gaudir plenament de cada mos, sense culpes i en la justa mesura.
Els consells d’Alf Mota
Planifica la compra i evita els impulsos
La premissa fonamental és l’organització prèvia, no sols dels menús festius, sinó també de la resta de dies. Prepara una llista de la compra minuciosa per evitar tries impulsives perquè una cuina saludable és una cuina sostenible.
És millor que compris un o dos torrons ecològics amb edulcorants de qualitat, com panela, xarops i melasses, en lloc de triar un munt de varietats de torrons carregats de sucre blanc refinat, greixos trans i additius que perjudiquen la salut.
A la cuina, menys és més
Tot el que puguis cuinar a casa és infinitament millor que qualsevol precuinat i no pensis que perquè és Nadal cal atapeir la taula de menyar.
Recorda que menys és més i no perdis de vista el teu estil d’alimentació equilibrada; procura que tots el grups d’aliments siguient presents al llarg del dia.
- Risotto negre amb marisc
- Croquetes de mill amb espinacs i pinyons
- Creps de fajol negre farcides de salmó, verdures, fermentats vegetals i algues
Aperitius healthy
Per anar obrint boca:
- Xips de kale
- Natxos amb guacamole o unes crudités
- Moniato cruixent
- Brètzels d’espelta per prendre amb hummus i patés vegetals
Entrants de verdures
Les verdures sempre són una bona manera de començar. Per exemple, una crema de bolets condimentada amb una mica de miso suau, a la qual pots donar una textura diferent amb una mica de crema d’ametlles o un rajolí de nata vegetal de civada, soja o coco.
I si hi afegeixes uns bocins cruixents de germinats frescos, llavors de cànem crues o sèsam torrat i un fil d’oli d’oliva verge extra, es converteix en una delicatessen.
No abusis de les proteïnes
Al plat principal utilitza una sola proteïna alhora -poden ser vegetals o animals- i evita la carn vermella i processada. El tofu fumat, el tempeh o el seitan són una gran alternativa vegana per elaborar plats típicament nadalencs.
I per postres… fruita!
Després dels aperitius i els plats principals, serveix unes postres a base de fruita:
- Mousse de mandarines amb agar-agar i kuzu
- Macedònia de fruites fresques i deshidratades amb trossets de xocolata negra
- Peres en almívar amb mirin, canyella i anís estrellat
- Pastís casolà de xocolata amb fruites del bosc
- Pinya sencera, pelada i caramel·litzada al forn amb xarop d’auró i decorada amb xips de coco
Contingut relacionat
- Consells
Torrons artesanals elaborats al nostre obrador
Aquest Nadal gaudeix de les nostres tres varietats de torrons...
- Consells
L’etiqueta d’un torró ecològic
El torró és un clàssic de les festes nadalenques, però...
- Consells
Guacamole amb magrana
La magrana aporta un toc dolç que combina molt bé...
- Consells
Tofu marinat amb raïm i bolets rostits al romaní
Tofu marinat, una recepta fàcil de preparar, sana i molt...