Consells

Que no et falti el magnesi

Pocs nutrients tenen propietats tan notables com el magnesi. És un dels minerals més abundants a les nostres cèl·lules i l’organisme el necessita per a produir energia, sintetitzar les proteïnes i activar el metabolisme del calci.

Que no et falti el magnesi! - Consells - Veritas

La salut cardíaca, la relaxació anímica i muscular o la prevenció de l’artrosi poden dependre d’un subministrament adequat d’aquest oligoelement que es troba, bàsicament en el regne vegetal. Quan el dèficit és moderat pot aparèixer cert cansament, contraccions musculars involuntàries, tremolor, insomni i certa irritabilitat. En solen patir mancança les persones que consumeixen aliments processats, els malalts de renals crònics, les embarassades i aquells que realitzen grans esforços físics.

Se suposa que una dieta equilibrada n’aporta una quantitat suficient, però la realitat és que en moltes ocasions l’alimentació no arriba a proporcionar ni un terç de la quantitat recomanada, que és de 360mg / dia. Per tant, és essencial consumir productes ecològics, que contenen grans proporcions de magnesi.

Recomanacions:

  • Disminueix el consum de cafè i begudes alcohòliques i moderar la ingesta de greixos.
  • Inclou en la dieta avellanes, ametlles, sèsam, cereals integrals, segó, germen de blat, llegums i llet.
  • Tria dàtils al natural, albercocs, plàtans i verdures verdes, com espinacs, remolatxa i cards. Durant la cocció es produeix un 50% de pèrdua de magnesi, de manera que és preferible menjar fruites i verdures crues.
  • Beu aigua mineral amb un alt grau de clorur de magnesi, ja que tenen una acció específica contra algunes malalties degudes a contraccions musculars i són de gran ajuda contra el restrenyiment.

El paper del magnesi en l’organisme:

  • Activa la producció de calci: la calcitonina és una hormona que augmenta el nivell de calci en els ossos i impedeix que sigui absorbit per teixits tous. El magnesi estimula la producció d’aquesta hormona i, per tant, contribueix a augmentar el nivell de calci als ossos.
  • Redueix rampes i tensions.
  • Estimula la producció de col·lagen, una proteïna fonamental per a la salut de les artèries, els cabells, les ungles, la pell, etc.
  • Relaxa i afavoreix el descans: és bàsic per a la formació de serotonina a partir del triptòfan, un aminoàcid que influeix en l’estat d’ànim i el son.

Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!