Nou cafè de comerç just a Veritas

Nou cafè de comerç just Tierra Madre d’Oxfam Intermón a Veritas, seguint amb la nostra aposta pel consum conscient i responsable.

Fa unes setmanes vam rebre a Veritas la visita d’Agnes Tumuramye, una dona productora de cafè d’Uganda. Fins fa uns anys l’Agnes conreava cafè sense cap dret a gestionar els ingressos familiars. Recorda que amagava grans de cafè en un bidó d’aigua per anar-los a vendre al mercat, i feia creure al seu marit que anava a buscar aigua. Aquests eren els únics ingressos propis als quals podia accedir, i ho feia d’amagat.

Nou cafè de comerç just a Veritas

Després de conèixer la història de l’Agnes i veure com ha canviat la seva vida gràcies al cafè de comerç just Tierra Madre, no hem pogut evitar sumar-nos al projecte, incorporant aquest deliciós cafè a les nostres botigues. Aquest cafè conté grans de la collita de l’Agnes i d’altres dones com ella, que estan guanyant autonomia a les seves famílies i a la comunitat.

Per a l’Agnes, mare de cinc fills i també professora d’anglès, una de les conseqüències més importants de la producció de cafè és que els nens i nenes puguin anar a escola. Gràcies als beneficis obtinguts, els fills s’escolaritzen en internats on es poden centrar únicament a aprendre sense distreure’s amb les tasques de casa.