Atención al cliente
De lunes a viernes de 9 a 20 h y sábados de 9 a 14 h (excepto festivos).
Bròcoli, bleda, col llombarda, moniato, xirimoia, magrana, mandarina, poma golden… Riques en fibra i antioxidants, les fruites i verdures d’octubre són ideals per reforçar el sistema immunitari. Les ecològiques es conreen sense pesticides ni fertilitzants químics i conserven intactes els seus nutrients.
La natura és sàvia i a cada estació ens ofereix els aliments que necessita el cos. A l’octubre queden enrere les fruites refrescants –com la síndria, el préssec o el meló– i prenen protagonisme les que destaquen pel seu contingut en antioxidants, que són ideals per gestionar els excessos de l’estiu i incrementar les defenses.
Si les tries ecològiques i de proximitat, aconseguiràs una alimentació més saludable i contribuiràs a aconseguir un món més sostenible, ja que el consum de productes de temporada ajuda a reduir la petjada de carboni i afavoreix l’economia local.
Les propietats nutricionals de les bledes i les verdures crucíferes (bròcoli, col llisa, col llombarda) són fruit del seu elevat contingut en àcid fòlic, fibra i vitamines A i C. Aquesta última és un reconegut antioxidant, que augmenta l’absorció del ferro i intervé en el correcte funcionament del sistema immunitari; per part seva, la vitamina A cuida la pell i la vista; la fibra regula el trànsit intestinal; i l’àcid fòlic és clau per al desenvolupament del fetus durant l’embaràs.
En aquesta època també arriben els moniatos, un tubercle semblant a la patata, però amb un nivell molt més alt de vitamina A.
L’atractiu i cridaner color de la magrana es deu a les antocianines, uns potents antioxidants que a més tenen efectes antiinflamatoris, que protegeixen la salut cardiovascular. També conté àcid fòlic i vitamines C i A, igual que les mandarines.
Quant a la xirimoia i la poma, actuen com a prebiòtics gràcies al seu percentatge en fibra soluble; aquest tipus de fibra no s’absorbeix, però quan arriba a l’intestí serveix d’aliment als bacteris bons.
És una de les verdures que més nutrients té per unitat comestible. És ric en fibra, baix en calories, i té una gran quantitat d’antioxidants, vitamines i minerals. A més, hi ha estudis que apunten que el bròcoli ecològic pot tenir més vitamina C, polifenols i antioxidants.
A la cuina fes-lo sempre al punt, perquè conservi tots els beneficis nutricionals, i no llencis el tronc, ja que és la part que té més calci; el pots tallar a làmines fines i després cuinar-lo al vapor o al wok.
Text d’Anna Torelló, nutricionista, dietista i impulsora del perfil d’Instagram @thehappyavocadooo.
Troba totes les fruites i verdures d’octubre a la nostra botiga online.
Diürètica i depurativa, la magrana és un superaliment que pots...
El bròcoli és un superaliment amb propietats antioxidants, ric en...
Tot i que destaquen per la seva dolçor, la pectina...
Les crucíferes tenen propietats més que interessants per a la...