Receptes

Orxata de llavors de meló

Orxata amb llavors de meló, una recepta ideal per aprofitar al màxim aquesta fruita. Un bon exemple de la cuina d’aprofitament.

El meló aporta hidratació pel seu alt contingut en aigua i és ric en antioxidants i vitamines (sobretot vitamina C). És una fruita molt diürètica, evita la retenció de líquids i ajuda a mantenir un bon trànsit intestinal. A més, les seves llavors són riques en vitamina B12, un nutrient que se sol trobar en la carn, la llet i els ous. Els melons ecològics aporten més sabor i dolçor.

Orxata de llavors de meló - Veritas

Ingredients:

  • 1/2 tassa de llavors de meló
  • 1/2c d’extracte de vainilla
  • 1L d’aigua
  • Xaroe d’atzavara, mel o sucre de canya

Pots trobar tots els ingredients d’aquesta amanida a la botiga en línia de Veritas.

Elaboració de l’orxata:

  1. Tritura les llavors de meló amb dues tasses d’aigua en una batedora i cola la barreja.
  2. Recupera les llavors triturades i torna-les a passar per la batedora amb la resta d’aigua per extreure’n el màxim de polpa.
  3. Afegeix l’endolcidor i l’extracte de vainilla i barreja-ho bé fins que es dissolguin en el liquat anterior.
  4. Posa a refredar l’orxata a la nevera o afegeix uns quants glaçons, si en vols prendre immediatament.

Descobreix més receptes.