Receptes
Orxata de llavors de meló
Orxata amb llavors de meló, una recepta ideal per aprofitar al màxim aquesta fruita. Un bon exemple de la cuina d’aprofitament. A més, les seves llavors són riques en vitamina B12, un nutrient que se sol trobar en la carn, la llet i els ous.

Ingredients:
- 1/2 tassa de llavors de meló
- 1/2c d’extracte de vainilla
- 1L d’aigua
- Xaroe d’atzavara, mel o sucre de canya
Elaboració:
- Tritura les llavors de meló amb dues tasses d’aigua en una batedora i cola la barreja.
- Recupera les llavors triturades i torna-les a passar per la batedora amb la resta d’aigua per extreure’n el màxim de polpa.
- Afegeix l’endolcidor i l’extracte de vainilla i barreja-ho bé fins que es dissolguin en el liquat anterior.
- Posa a refredar l’orxata a la nevera o afegeix uns quants glaçons, si en vols prendre immediatament.