Atención al cliente
De lunes a viernes de 9 a 20 h y sábados de 9 a 14 h (excepto festivos).
L’ou és un bàsic imprescindible en qualsevol època de l’any. A Veritas recomanem comprar sempre ous ecològics.
Els ous són aliments rics en proteïnes d’alt valor biològic que aporten greixos saludables a la nostra dieta. També destaquen per tenir vitamines i minerals, com la vitamina A, D, folats i zinc. A més, un sol ou aporta el 51% de la ingesta diària recomanada de vitamina B12.
Els ous ecològics contenen més àcids grassos poliinsaturats i un percentatge inferior d’àcids grassos saturats i monoinsaturats que els no ecològics. A més, els ecològics són lliures de colorants artificials.
Els ous ecològics procedeixen de gallines criades en espais amplis, amb llum natural, i que tenen accés a l’aire lliure, a terrenys per campar en llibertat. A més, les gallines s’alimenten de pinsos ecològics, fet que fa que els ous tinguin més frescor, qualitat i riquesa nutricional que els no ecològics.
En una truita, passats per aigua, a la planxa, al forn…: hi ha una gran varietat de maneres de cuinar un ou i infinitat de receptes. Per aquest motiu, l’ou és un aliment molt versàtil a la cuina, però és important saber quines tècniques de cocció es poden fer servir perquè mantingui intactes les propietats nutricionals.
L’ou és un aliment estrella a la cuina per la seva capacitat de coagular, espessir o aportar esponjositat; per això sembla que sigui difícil de substituir, però hi ha alternatives que són una solució excel·lent per a dietes veganes o persones intolerants a l’ou. Les més destacades són: