Tècniques de cuina
Ou – Tècniques de cuina
Descobreix les diferències entre un d’ecològic i un altre de no ecològic.
A la cuina és d’allò més versàtil i admet moltes coccions, però és important conèixer-ne la tècnica perquè mantingui intactes les propietats nutricionals. Avui, la xef Mireia Anglada t’ensenya la tècnica de cuina de l’ou dur.
L’ou és un dels aliments més complets que existeixen. Conté tots els nutrients essencials i proteïnes d’alt valor biològic, a més d’una gran quantitat de vitamines i minerals. L’ecològic procedeix de gallines criades sense substàncies químiques ni il·luminació artificial ni gàbies. S’alimenten de pinsos ecològics i, com a conseqüència, l’ou que ponen té més frescor, qualitat i riquesa nutricional. Ou – Tècniques de cuina
- Treu-lo de la nevera perquè estigui a temperatura ambient.
- Posa aigua a bullir, i quan arrenqui el bull afegeix-lo. D’aquesta manera evitem que la salmonel·la entri a l’ou.
- Cuina’l durant 6 minuts, perquè no s’oxidin els greixos saludables.
- Refreda’l i trenca’l. Si ho fas sota l’aigua et serà més fàcil treure-li la closca.
- Quan el tallis veuràs que el rovell queda cru i la clara cuita. Això indica que no s’han oxidat els greixos saludables.
Contingut relacionat
- Tècniques de cuina
Ous farcits
Ous farcits, típics de la gastronomia mediterrània, agraden a tothom...
- Tècniques de cuina
Ous ecològics – Estudis
Els ous ecològics procedeixen de gallines criades sense substàncies químiques,...
- Tècniques de cuina
Cúrcuma – Tècniques de cuina
La cúrcuma, una espècia antiinflamatòria i antioxidant. Descobreix com incorporar-la...