Ou – Tècniques de cuina

L’ou és un dels aliments més complets que existeixen. Conté tots els nutrients essencials i proteïnes d’alt valor biològic, a més d’una gran quantitat de vitamines i minerals. L’ecològic procedeix de gallines criades sense substàncies químiques ni il·luminació artificial ni gàbies. S’alimenten de pinsos ecològics i, com a conseqüència, l’ou que ponen té més frescor, qualitat i riquesa nutricional. Descobreix les diferències entre un d’ecològic i un altre de no ecològic.

A la cuina és d’allò més versàtil i admet moltes coccions, però és important conèixer-ne la tècnica perquè mantingui intactes les propietats nutricionals. Avui, la xef Mireia Anglada t’ensenya la tècnica de cuina de l’ou dur.

Ou – Tècniques de cuina

  1. Treu-lo de la nevera perquè estigui a temperatura ambient.
  2. Posa aigua a bullir, i quan arrenqui el bull afegeix-lo. D’aquesta manera evitem que la salmonel·la entri a l’ou.
  3. Cuina’l durant 6 minuts, perquè no s’oxidin els greixos saludables.
  4. Refreda’l i trenca’l. Si ho fas sota l’aigua et serà més fàcil treure-li la closca.
  5. Quan el tallis veuràs que el rovell queda cru i la clara cuita. Això indica que no s’han oxidat els greixos saludables.

Descobreix altres maneres de cuinar-lo i prepara receptes com aquests deliciosos ous farcits.