Receptes
Ous farcits
Ous farcits, típics de la gastronomia mediterrània, agraden a tothom i es poden preparar de moltes maneres, ja que la seva elaboració admet una gran quantitat d’ingredients. Laura Because ens proposa tres farciments deliciosos i saludables: alvocat, hummus de remolatxa i maionesa amb mostassa.
L’ou ecològic destaca per la seva riquesa en proteïnes d’alt valor biològic i àcids grassos essencials. Descobreix les diferències entre un ou ecològic i un no ecològic.

Ous farcits
Ingredients:
- 1 dotzena d‘ous
- Llavors de sèsam
Para el farciment de maionesa i mostassa:
- 2 rovells d‘ous
- 1 cullerada petita de sal marina
- 1 cullerada petita de mostassa antiga
- 1 got d‘oli d’oliva verge extra
Para el farciment d’alvocat:
Per al farciment d’hummus de remolatxa:
- 4 cullerades de mongetes blanques cuites
- 1/4 de remolatxa cuita
- 1 cullerada petita de tahina blanca
- 1/2 cullerada petita sal
Elaboració:
- Cou en aigua bullent els ous durant 10 minuts. Treu-los i deixa’ls refredar.
- Una vegada freds, pela’ls, parteix-los per la meitat i retira’n el rovell. Reserva’ls.
- Prepara el farciment de maionesa posant al recipient de la batedora els dos rovells, la sal, la mostassa i la meitat de l’oli. Col·loca el peu de la batedora al fons i bat-ho fins a formar la maionesa. Afegeix-hi la resta de l’oli i la meitat dels rovells cuits i torna-ho a batre. Reserva-ho.
- Fes el farciment d’alvocat aixafant els ingredients amb la forquilla. Reserva-ho.
- Posa els ingredients del farciment d’hummus de remolatxa al recipient de la batedora i bat-ho una mica.
- Col·loca els ous en una safata i farceix-los amb les tres barreges al gust. Decora-ho amb unes llavors de sèsam.