Receptes

Pa de pessic de poma i iogurt

Lleuger, esponjós i saludable, aquest pa de pessic de poma i iogurt és perfecte per esmorzar, berenar, prendre de postres… El suc de mandarina li aporta suculència i la canyella, un toc aromàtic, a més d’un gust característic.

A més, la foodblogger Alina, de Green Mama ha fet servir panela Veritas, un producte subministrat per Oxfam Intermón que contribueix a millorar la vida de molts dels petits productors de la regió de Piura, Perú.

Pastís de poma i iogurt - Receptes - Veritas

Pa de pessic de poma i iogurt

Ingredients:

  • 1/2 kg de farina d’espelta integral
  • 2 ous
  • 6 cullerades soperes de iogurt natural de cabra o vaca
  • 1 poma fuji
  • 2 mandarines
  • 1/2 tassa de panela
  • 1 cullerada petita i mitja de llevat en pols
  • 1 cullerada petita de canyella en pols
  • 120 ml d’oli d’oliva verge extra

Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.

Elaboració:

  1. Preescalfa el forn a 180 ºC.
  2. Folra amb paper de forn un motlle rodó d’uns 24 cm o unta’l amb oli i farina perquè no s’enganxi el pa de pessic.
  3. Esprem el suc de les mandarines.
  4. Renta, pela i talla la poma a cubs.
  5. Bat els ous en un bol, afegint-hi a poc a poc la panela.
  6. En un altre bol, barreja la farina, la canyella i el llevat.
  7. Barreja la massa anterior amb l’oli a poc a poc (una mica de massa, una mica d’oli…) fins a integrar bé els ingredients.
  8. Afegeix-hi el suc de mandarina, el iogurt i la poma i remena-ho amb cura.
  9. Si vols, pots decorar el pa de pessic amb una poma tallada a mitges llunes o nous pacanes.
  10. Enforna’l durant 30 minuts o fins que notis que està daurat per damunt. Per assegurar-te’n, punxa el pa de pessic amb un ganivet o un escuradents i si surten nets és que ja està fet.
  11. Deixa’l refredar un mínim de 10 minuts abans de desemmotllar-lo.

Gaudeix de la nostra col·lecció de dolços saludables.

Contingut relacionat

  • Receptes

Pans de pessic d’oli d’oliva i llimona

Una varietat dels pans de pessic d'oli d'oliva tradicional, molt...

  • Receptes

Brownie d’avellanes i coco

És difícil dir que no a un brownie. Aquest és...

  • Receptes

Pastís de poma i melmelada de taronja

Pastís de poma i melmelada de taronja, una opció deliciosa...

  • Receptes

Muffins de poma

Muffins de poma, esponjosos i molt saborosos! La poma és...