Receptes
Pastís de mill i tonyina
Pastís de mill i tonyina, recomanat per la ecoxef Mireia Anglada. El mill és un cereal sense gluten molt digestiu i nutritiu, ric en proteïnes i fòsfor, un mineral que resulta fonamental per mantenir la salut del sistema nerviós.

Recepta de pastís de mill i tonyina
Ingredients:
- 1/2 tassa de mill rentat i escorrit
- 3 pastanagues trossejades
- 1 ceba laminada
- Api trossejat
- Tàperes
- Tonyina en conserva
- Salsa de tomàquet cassolana
- Llorer
- Sal marina
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
- Salta la ceba amb una mica d’oli i una mica de sal durant 10 minuts.
- Afegeix-hi les pastanagues, l’api, el llorer, el mill, un pessic de sal i aigua (la proporció és d’una part de cereal per dos i mitja d’aigua).
- Tapa-ho, porta-ho a ebullició, redueix a foc suau i deixa-ho coure uns 20 minuts, fins que el gra absorbeixi l’aigua.
- Quan el cereal hagi absorbit l’aigua, afegeix-hi les tàperes i la tonyina. Barreja-ho amb cura i col·loca-ho en una safata, alternant capes de barreja amb capes de salsa de tomàquet. Pressiona perquè quedi ben pla i deixa-ho refredar.