La textura suau i lleugera de la xocolata negra exalta la dolçor de les figues, la llet de coco dona cremositat i les nous aporten un toc cruixent a aquest deliciós pastís de xocolata i figues.
Pastís de xocolata i figues
Ingredients:
- 1 pasta brisa
- 4 figues
- 200 g de xocolata negra 70% cacau
- 1 grapat de nous
- 1 llauna de llet de coco
- Un polsim de sal en escates
- 1/2 cullerada de canyella en pols
- Roses deshidratades
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- El dia abans posa la llet de coco a la nevera i deixa-la tota la nit.
- Preescalfa el forn a 180ºC.
- Col·loca la pasta brisa en una safata de forn rodona (de les que es fan servir per a pastissos o quiches), deixant a sota el paper per cuinar.
- Amb l’ajuda d’una forquilla, fes alguns forats a la base de la pasta.
- Posa la pasta al forn durant 20-25 minuts, o fins que notis que està daurada. Quan estigui llesta, deixa-la refredar uns minuts.
- Treu la llauna de llet de coco de la nevera, obre-la i extreu-ne únicament la part sòlida. Col·loca-la en un bol i barreja-la bé amb una cullera o una batedora per muntar clares d’ou. Quan notis que està cremosa, deixa de batre.
- Parteix la xocolata amb les mans i posa-la al bany maria perquè es fongui. Si vols pots afegir-hi una mica de beguda vegetal o crema de coco i barrejar bé.
- Quan estigui ben fosa (sense que arribi a bullir), treu-la del foc i afegeix-hi la crema de coco barrejant a poc a poc.
- Trosseja les nous i talla 3 figues en daus (reservant-ne una per decorar). Afegeix a la mescla de xocolata les nous, les figues, un polsim de sal i, si t’agrada, la canyella.
- Omple la pasta brisa i decora-la amb la figa tallada en grills i els pètals de rosa. Guarda el pastís al frigorífic fins que notis que el farciment ha adquirit fermesa.
Gaudeix de la nostra proposta de postres saludables!