Receptes

Patates amb pell amb salsa de iogurt i cogombrets

Una recepta per utilitzar les patates amb pell de manera íntegra i així aprofitar al màxim els seus nutrients, inclosa la fibra present en la pell de patata, que alenteix l’absorció dels sucres i facilita el trànsit intestinal.

Patates amb pell amb salsa de iogurt i cogombrets - Receptes - Veritas

Patates amb pell amb salsa de iogurt i cogombrets

Ingredients:

  • 8 patates mitjanes
  • 1 cullerada d’all granulat
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1 cullerada de llevat nutricional
  • 1 cullerada de midó
  • 5 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal marina fina
Patata - Producto - Veritas

Per la salsa:

  • 100 ml de iogurt natural de soja
  • 4 cogombrets agredolços
  • 1 cullerada de tahina blanca
  • Orenga
  • Sal marina fina

Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.

Elaboració

  • Preescalfa el forn a 200 °C per dalt i per baix.
  • Neteja bé les patates amb la pell amb l’ajuda d’un raspall de verdures i talla-les a grills.
  • En un bol barreja el midó, el llevat nutricional, l’all granulat, el pebre vermell, pebre negre al gust i un pessic de sal amb l’oli d’oliva.
  • Aboca el condiment sobre els grills de patata i barreja-ho bé perquè es quedin impregnats; deixa que es refredin.
  • Col·loca els grills de patata amb pell sobre una safata de forn folrada amb paper d’enfornar, de manera que no s’amunteguin i rosteix-los entre 15 i 20 minuts fins que estiguin daurats.

Recepta elaborada per Alf Mota, ecoxef i professor de cuina saludable.

Descobreix més receptes sobre alimentació ecològica

Contingut relacionat

  • Receptes

La patata ecològica: menys aigua i més minerals – Estudis

Un dels principals motius per triar triar patates ecològiques en...

  • Receptes

A Veritas la patata és bruta per fora i neta per dins

La patata és un dels aliments més populars del món,...

  • Receptes

Pollastre amb llimona i patates

Pollastre amb llimona! Impossible resistir-se a aquesta recepta nutritiva, saborosa...

  • Receptes

Vichyssoise amb patata blanca i parmesà

Vichyssoise, una crema lleugera perfecta per consumir a l’hivern ben...