Consells

Per què els fermentats són bons per a la salut intestinal?

Els fermentats formen part de la nostra cultura des de fa milers d’anys i es troben en el pa, els iogurts, el formatge, la xucrut, el miso… Són rics en probiòtics i els últims avenços científics han demostrat que tenir una bona salut intestinal és beneficiós per a la salut en general.

Per què els fermentats són bons per a la salut intestinal? - Consells - Veritas

Els fermentats, imprescindibles per a la salut intestinal

La microbiota està formada per múltiples soques de microorganismes que s’han anat adaptant a la teva dieta perquè s’alimenten del que menges diàriament. En consumir aliments fermentats probiòtics, aconseguiràs renovar la flora intestinal i proporcionar-li nous i beneficiosos microorganismes. Ara bé, no tots tenen les mateixes virtuts per a la salut i, si vols que continguin microorganismes beneficiosos, han de complir alguns requisits, com haver estat elaborats de manera natural i estar sense pasteuritzar.

Tria sempre fermentacions tradicionals sense pasteuritzar, com per exemple:

  • Les olives en salmorra.
  • El pa de massa mare.
  • Les cebes tendres en salmorra.
  • La xucrut.
  • El miso.
  • El kimchi de Corea.

Cadascun ha tingut un procés diferent, per la qual cosa cadascun disposa d’unes qualitats específiques i l’ideal és anar-los combinant, perquè puguis aprofitar-ne la diversitat.

En cas que elaboris els teus propis fermentats a casa, fes-ho de manera tradicional i recorda que, com que és una forma de conservació, pots guardar-los durant bastant temps perquè no es faran malbé.

Faciliten la digestió i reforcen les defenses

A més de cuidar la salut intestinal, els fermentats milloren la digestió dels aliments, ja que són capaços de predigerir i descompondre els aliments abans de que siguin consumits; ajuden a eliminar patògens; reforcen el sistema immunitari, que està directament lligat al bon estat de la microbiota, i redueixen les possibilitats de desenvolupar malalties degeneratives, infeccioses i autoimmunitàries.

Text: Nerea Zorokiain Garin, consultora, professora i xef de macrobiòtica.

Aprèn més sobre fermentats a l’article següent:

Contingut relacionat

  • Consells

Millora les digestions amb suplements naturals

Descobreix com millorar les teves digestions amb suplements naturals com...

  • Consells

L’equilibri dels bacteris garanteix salut

Quan ens alimentem pensem que només nodrim les cèl·lules, però...

  • Consells

Descobreix 10 fermentats

Descobreix 10 fermentats que es consideren un superaliment ja que...