Receptes

Pizza amb base de coliflor

Pizza amb base de coliflor - Receptes - Veritas
Arriba el cap de setmana i a tots ens ve de gust permetre’ns algun capritx. El primer que sol passar-nos pel cap són aliments que, generalment, no són els més saludables, com ara pizzes, hamburgueses, dolços o coses similars. Però el que és sa no té per què ser avorrit. Així que hem decidit preparar una pizza amb base de coliflor. Sí, tal com ho llegeixes, una pizza que incorpora la coliflor a la base. Una manera fàcil d’incloure verdures en la teva alimentació sense gairebé ni adonar-te’n i una manera fàcil, també, que els petits de casa mengin coliflor sense dir ni piu. La coliflor és una crucífera antioxidant rica en vitamines C i K. Gaudeix aquesta recepta del plan Famílies i batch cooking de Veritas Food Plans, elaborada per la dietista integrativa Glenn Cots. Pizza amb base de coliflor - Receptes - Veritas

Pizza amb base de coliflor

Ingredients:

  • Formatge ratllat
  • Xampinyons
  • Cors de carxofa
  • Olives negres
  • Ruca
  • Salsa de tomàquet

Ingredients per a la base:

  • 500 g de coliflor
  • 150 g de farina de fajol
  • 100 g farina de cigrons
  • 1 ou
  • Sal
  • Orenga
  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració:

  1. Preescalfa el forn a 180 °C.
  2. Talla la coliflor en trossos petits i tritura-la en un processador d’aliments o amb un ratllador fins que sembli arròs o cuscús. Cou-la al vapor durant 5 minuts.
  3. Deixa-la refredar, col·loca-la en una gasa i elimina’n tota l’aigua.
  4. En un bol gran, barreja la coliflor, la farina de fajol i la farina de cigrons fins que quedin ben integrades. Després, afegeix-hi l’ou i barreja-ho bé. Afegeix-hi la sal, l’orenga i una cullerada sopera d’oli d’oliva, i torna-ho a barrejar.
  5. Posa paper de forn a la safata de forn. Afegeix-hi un raig d’oli i escampa’l bé perquè la massa no s’enganxi.
  6. Posa’t oli a les mans i dona forma a la massa. Estén-la sobre la safata i aixafa-la fins que el gruix sigui molt fi.
  7. Cou la massa uns 20 minuts, treu-la del forn, col·loca-hi els toppings per damunt (menys els cors de carxofa i la ruca) i cou-la uns 10 minuts més. Afegeix-hi els ingredients que falten.
Gaudeix de les nostres receptes amb verdures!

Contingut relacionat

  • Receptes

Pizza d’albergínia exprés

A qui no li agraden les pizzes? El secret de...

  • Receptes

Pizza de bròquil i cirerols – FastGood

Pizza de bròquil i cirerols. Recepta preparada per a la...

  • Receptes

Coliflor gratinada amb salsa de tomàquet

Coliflor gratinada, una recepta rica en proteïna vegetal que combina...

  • Menú

Pell a punt per a l’estiu

Pell a punt per a l'estiu, un menú elaborat per...