Polenta – Tècniques de cuina

Polenta, un cereal sense gluten fàcil de digerir. Descobreix com cuinar-lo per mantenir les seves propietats i aconseguir la textura perfecta, amb la xef Mireia Anglada.

És la sèmola del blat de moro, un cereal ric en vitamina B1, associada amb el benestar emocional. Es caracteritza per un intens color groc, una textura suau i un gust dolç, cosa que el converteix en un cereal ideal per incloure en la dieta dels més petits. A més, és molt fàcil i ràpida de cuinar, i resulta ideal per preparar receptes lleugeres estiuenques.

Des del punt de vista nutricional, destaca el seu contingut en sucres naturals, que s’alliberen lentament i mantenen estables els nivells de sucre en sang. A més, té una bona aportació de magnesi, un mineral que ajuda al creixement dels ossos i a la formació dels músculs, i de fibra soluble, que regula el funcionament intestinal, redueix el colesterol i elimina l’ansietat.

Polenta – Tècniques de cuina

  1. Posa a bullir 3 gots d’aigua.
  2. Quan arrenqui el bull, afegeix-hi 1 got d’aigua més per tallar l’ebullició.
  3. Afegeix-hi la polenta en forma de pluja.
  4. Cou-la durant 5 minuts i apaga el foc.
  5. Afegeix-hi sal i oli per aportar untuositat.

Combina-la amb llegum o fruita seca per obtenir una proteïna completa, o prepara aquestes delicioses receptes: triangles de polenta o hamburguesa de polenta i verdures.