Pollastre amb llimona! Impossible resistir-se a aquesta recepta nutritiva, saborosa i equilibrada que combina la carn magra del pollastre amb els carbohidrats de la patata i el poder refrescant de la llimona. Completa-la amb una amanida verda i gaudeix d’un menú lleuger i saludable.
Pollastre amb llimona i patates
Ingredients:
1 pollastre sencer
4 llimones
4 patates
2-3 branquetes de romaní fresc
Pebre
Sal
Oli d’oliva verge extra
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
Preescalfa el forn a 220 °C i revisa el pollastre, per assegurar que està ben net per dins i sense restes de plomes a les ales i les potes.
Unta el pollastre amb una mica d’oli d’oliva, salpebra’l per tots dos costats i col·loca’l en una safata gran per a forn.
Esprem 2-3 llimones, fins a aconseguir uns 200 ml de suc i ruixa el pollastre. Trosseja l’altra llimona a quarts i introdueix-los dins del pollastre, juntament amb les branquetes de romaní.
Posa la safata al forn, abaixa la temperatura a 200 °C i rosteix el pollastre durant uns 50 minuts aproximadament o fins que estigui a punt. Ho pots saber punxant la carn amb un escuradents llarg: el suc ha de sortir blanquinós o transparent, no rosat ni vermellós, cosa que indicaria que encara no està.
Tingues a mà una mica de suc de llimona barrejat amb aigua per si durant la cocció s’evaporen els sucs, ja que és important que no es ressequi.
Mentre el pollastre es cou, pela les patates, talla-les a grills, afegeix-hi sal i fregeix-les en abundant oli d’oliva. Reserva-les sobre un paper de cuina perquè absorbeixin l’excés d’oli.
Uns quants minuts abans de treure el pollastre del forn, col·loca les patates fregides a la safata perquè s’impregnin dels sucs del pollastre i la llimona.
Una recepta ideada per Marina Ribas, professora de cuina saludable, a més d’impulsora de la pàgina web marinaribas.es.
Bacallà al forn amb crosta d'allonesa, una recepta molt nutritiva...
Receptes
Filet de porc ibèric amb melmelada de ceba
Filet de porc ibèric amb melmelada de ceba, un segon...
Receptes
Costelles de vedella amb salsa de castanyes
Costelles de vedella, una recepta en ferro i proteïnes. En...
Receptes
Cuixes de pollastre farcides
Cuixes de pollastre farcides, un clàssic dels àpats nadalencs i...
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Utilitzem els nostres pròpies "cookies". Si continua la navegació considerem que accepta l'ús d'aquestes.