Atención al cliente
De lunes a viernes de 9 a 20 h y sábados de 9 a 14 h (excepto festivos).
A la finca de Ramon Garulo conreen diferents varietats de pomes ecològiques que arriben als nostres supermercats poques hores després que s’hagin collit. Així pots gaudir de la seva frescor i gust inigualables i beneficiar-te de tots els seus nutrients, que no han tingut temps d’oxidar-se.
Ramon Garulo és la persona que hi ha darrere de les peres i les pomes que es venen a Veritas i la seva història és el resultat de l’esforç, el compromís i la sostenibilitat.
Nascut en una família de pagesos, es va formar com a enginyer agrònom i van ser el seu interès per l’entomologia, el seu amor pel medi ambient i la seva filosofia de vida basada en la responsabilitat i l’equilibri els motius que el van impulsar a transformar, fa gairebé dues dècades, la finca familiar en ecològica.
“Amb Veritas estem en contacte diari, planifiquem junts la temporada i anem solucionant els problemes que sorgeixen”
Ramon Garulo
Un dia va decidir contactar amb Veritas i, després d’un primer intercanvi d’impressions, es va establir ràpidament una connexió especial perquè “compartim la mateixa filosofia i la nostra fruita encaixa a la perfecció: és ecològica, de proximitat i amb una petjada de carboni mínima”, explica en Ramon.
La relació laboral avui és pràcticament fraternal: “Estem en contacte diari, planifiquem junts la temporada i anem solucionant els problemes que sorgeixen”. A més, “el suport de Veritas és fonamental en aquest moment en què la demanda de fruita ecològica creix i els petits agricultors veiem com hi ha grans empreses que pretenen replicar el model industrial de manera ecològica, cosa que amenaça el cultiu artesanal i va en detriment del producte final”.
La poma és la fruita de Lleida per excel·lència i és allà, a Barbens, on es troba la finca. “Tenim un clima privilegiat per a la pomera i aconseguim fruits extraordinaris quant a característiques organolèptiques i nutricionals, i el seu valor principal és la gestió ecològica”.
L’objectiu d’en Ramon és “crear comunitat, consumint productes locals i donant feina a la gent de la zona”
Ramon Garulo
Per aconseguir-ho, “apostem per varietats autòctones i vigoroses, la parcel·la està envoltada de franges de seguretat per evitar la possible contaminació ambiental i passem fins a cinc vegades per cada arbre per collir les peces al punt”.
A més, tots els treballadors, inclosos els temporals, són veïns de la comarca i els mateixos des de fa 17 anys. L’objectiu d’en Ramon és “crear comunitat, consumint productes locals i donant feina a la gent de la zona”.
Esponjosos, suculents i molt saludables, gràcies a la seva riquesa...
Els risones són una pasta amb forma d’arròs que s’elabora...
A L’Horta de Carme conreen una gran quantitat de fruites...