Ara a Veritas

Propers reptes: petjada de carboni neutra i eliminació de plàstics afegits

Propers reptes: petjada de carboni neutra el 2022 i eliminació de plàstics afegits, dels productes que depenen directament de la nostra gestió, el 2019. Des de la nostra creació l’any 2002 tenim un compromís inequívoc amb la sostenibilitat, que s’ha traduït en diverses iniciatives pioneres com:
 • L’eliminació de les bosses de plàstic de caixa fa vuit anys.
 • La troballa i implementació el 2013 d’una solució amb material compostable per a les nostres bosses de fruita i verdura.
 • L’eliminació del bisfenol A dels nostres tiquets de caixa el 2016.
 • La recent renovació dels uniformes dels nostres treballadors a partir de cotons ecològics i reciclats.

Propers reptes: petjada de carboni neutra i eliminació de plàstics afegits

I assumim nous reptes: obtenir una petjada de carboni neutra el 2022 i eliminar els plàstics afegits dels productes que depenen directament de la nostra gestió el 2019.

Petjada de carboni neutra

El fenomen del canvi climàtic és un dels grans problemes mediambientals del segle XXI. Davant aquest escenari és fonamental que coneguem l’impacte que la nostra activitat té sobre el clima per determinar les accions adequades i minimitzar-lo. Entre el 2015 i el 2017 vam analitzar (estudi realitzat per EIG) els nivells de gasos hivernacle generats per la nostra activitat. I, durant l’any passat, vam reduir la petjada de carboni en un 25% gràcies a l’aplicació d’accions de millora:
 • Instal·lació d’equips nous.
 • Canvi del gas refrigerant de les neveres dels supermercats.
 • Consum d’electricitat procedent de fonts renovables.
Abril 2021 (actualització): des del 2015 hem reduït les nostres emissions en un 46% amb 41 botigues noves i un increment del negoci en un 28%. El nostre proper repte és aconseguir que la petjada de carboni sigui neutra, a partir de la reducció de les emissions derivades dels processos de l’empresa i de pràctiques de segrest de CO2, de manera que el seu balanç amb les emissions que emetem sigui cero. Entre les mesures que aplicarem en aquest full de ruta hi ha:
 • Adaptar el repartiment amb vehicle elèctric.
 • Incorporar l’agricultura regenerativa, de manera progressiva, entre els nostres companys de viatge.

El pa amb tomàquet més sostenible

A més, hem realitzat l’estudi de cicle de vida d’alguns dels nostres productes com el tomàquet raf o la barra de pa artesana. Els resultats de l’estudi, en què es comparen les emissions de CO2 de 22 barres de pa, mostra que la barra de pa artesana Veritas emet únicament 0,445 kg CO2 eq/100 g, cosa que la converteix en la segona barra de pa més sostenible d’Europa. El tomàquet raf produït per l’Horta de Carme a Camarles (Tarragona) exclusivament per a Veritas emet únicament 0,21 kg CO2 eq/kg, cosa que el converteix en el tomàquet més sostenible d’Espanya.

Eliminació de plàstics afegits

La producció i el consum de plàstics continua augmentant cada any a un ritme alarmant, i són els plàstics d’un sol ús els que generen més problemes. Aquest és el cas de les bosses, que triguen segles a degradar-se i el seu efecte sobre la fauna i la flora és devastador. Per aquesta raó, vam ser el primer supermercat a eliminar les bosses de plàstic:
 • El 2010 vam eliminar les bosses de plàstic de caixa.
 • El 2016 vam eliminar les de fruita i verdura, i les vam substituir per compostables.
Cap llei ho exigia, però no podíem oferir bosses de plàstic per convicció. Amb aquesta iniciativa hem estalviat al món més d’11 milions de bosses de plàstic. El nostre proper repte és eliminar els plàstics afegits dels productes que depenen directament de la nostra gestió:
 • La bossa del pa de motlle.
 • Els envasats de producció pròpia (obrador de pa o la cuina d’aprofitament).
 • Materials necessaris per a la logística.
 • Consumibles i proveïment de botigues.
Durant l’últim any hem elaborat una guia de compra verda que permet identificar materials amb igualtat de prestacions, però més sostenibles, per poder reduir considerablement la quantitat de plàstic que utilitzem.

Contingut relacionat

 • Ara a Veritas

El nostre nou uniforme és sostenible

El nostre nou uniforme és sostenible perquè s’elabora amb materials...

 • Ara a Veritas

Càpsules de cafè compostables i ecològiques

Càpsules de cafè compostables i ecològiques marca Veritas, una solució...

 • Ara a Veritas

Menció a La Cuina Veritas als Premis Catalunya Ecodisseny

Menció a La Cuina Veritas als Premis Catalunya Ecodisseny 2017,...