Consells

Pròpoli, un antibiòtic natural

El pròpoli és una substància produïda per les abelles que resulta molt eficaç per augmentar les defenses infantils i tractar els refredats. Gràcies al poder antivíric i antiinflamatori, està considerada un autèntic antibiòtic natural. Quan arriba el fred, és hora d’enfortir el sistema immunitari per reduir les probabilitats d’agafar una grip o un refredat. Anar ben abrigats, tenir un entorn saludable tant físic com emocional i seguir una dieta encertada formen una base a la qual podem donar suport de manera puntual amb complements com el pròpoli o l’equinàcia.

Pròpoli, un antibiòtic natural

El pròpoli és un conjunt de substàncies resinoses, gomoses i balsàmiques, de color groc fosc i consistència viscosa, recollides dels ruscs. Les abelles l’elaboren amb el material que recullen dels arbres i escorces i el modifiquen amb les seves secrecions de saliva. Encara que la seva composició és variable i complesa, en general conté resines, cera, olis essencials, pol·len, minerals, aminoàcids i oligoelements. Els diferents estudis realitzats al llarg dels anys han demostrat els seus múltiples beneficis. És antibacterià, antivíric, immunoestimulant, antiinflamatori i cicatritzant.
  • Afeccions respiratòries: és eficaç en casos d’angines, faringitis, sinusitis, otitis i aftes bucals. Augmenta les defenses i actua com un veritable antibiòtic natural.
  • Úlcera gàstrica: és de gran ajuda per combatre al bacteri Helicobacter Pylori, el responsable d’aquesta malaltia.
Actualment, el trobem al mercat en diferents presentacions i afegit a diversos productes. Per als nens i nenes, s’han desenvolupat productes atractius i fàcils de prendre.
  • Caramels: alleuyan el mal de coll, amb un agradable gust a llimona.
  • Esprai: manté la mucosa de la boca i el coll en condicions òptimes, reduint la proliferació de virus i bacteris. Per ruixar la gola amb facilitat i calmar el dolor.
  • Vials: perfectes per aumentar les defenses i evitar refredats.
  • Apicomplet: un xarop que agrada molt als petits. És una barreja de pròpoli, mel, gelea reial i pol·len amb la finalitat de proporcionar energia i augmentar les defenses dels nens.
Descobreix els nostres consells per reforçar el sistema immunitari.

Contingut relacionat

  • Consells

Com reforçar el sistema immunitari

Notes més cansament de l'habitual?, trigen a cicatrizar-se't les ferides?,...

  • Consells

Augmenta les defenses

Augmenta les defenses, un menú elaborat per la dietista i experta...