Ara a Veritas

Provoquem un canvi

Provoquem un canvi és una iniciativa d’activisme per impulsar canvis legislatius orientats a revertir situacions injustes, protegir el medi ambient i millorar la salut i la qualitat de vida de les persones.

Provoquem un canvi - Veritas

Veritas du a terme la seva activitat complint amb la seva missió de generar un impacte positiu en la salut de les persones i el planeta.

Ara fem un pas més posant en marxa una estratègia consistent d’activisme empresarial per reclamar i impulsar canvis legislatius.

Provoquem un canvi

Una iniciativa d’activisme per impulsar canvis legislatius orientats a revertir situacions injustes, protegir el medi ambient i millorar la salut i la qualitat de vida de les personas.

Provoquem un canvi neix d’una reflexió: la ciutadania fa anys que carrega amb el pes dels desafiaments que plantegen les societats actuals (reciclatge, estalvi energètic, etc.); ara és el torn de les empreses.

A Veritas volem exercir un rol facilitador

Per això, ens comprometem a aplicar el canvi a les nostres botigues mentre les lleis reclamades no entrin en vigor, assumint els costos de les mesures que impliquin una prestació econòmica o una reducció de la fiscalitat o el preu dels productes.

Tres prioritats per començar

Reduir l’IVA dels productes d’higiene femenina

A Veritas creiem que els productes d’higiene femenina s’han de considerar de primera necessitat. Per això, reclamem un IVA del 4%.


A finals del mes de setembre de 2022, el Govern anuncia que en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat aplicarà una reducció de l’IVA en els productes d’higiene femenina del 10 al 4%.

Celebrem aquesta nova proposta i estem orgullosos d’haver contribuït al canvi.

Reduir l’IVA dels bolquers infantils

Actualment els bolquers infantils tenen un IVA del 21%, però a Veritas considerem que són productes de primera necessitat. Per això, reclamem un IVA del 4%.

I, mentre no arriba el canvi, Veritas n’assumeix la diferència, rebaixant el preu dels bolquers infantils com si tinguessin un IVA superreduït.

Reclamar una ajuda econòmica per a les persones celíaques

A Veritas reclamen una normativa estatal que prevegi una ajuda econòmica per a les persones celíaques, tal com s’aplica en altres països de la Unió Europea.

I, mentre no arriba el canvi, Veritas aporta una ajuda anual de fins a 120€ per a les persones celíaques que comprin productes sense gluten.

En concret, l’ajuda serà de 10€ per a les persones que gastin més de 40€ a mes en la categoria de productes sense gluten o de 5€ per a les que gastin més de 20€.

*La informació recollida en aquest projecte ha estat contrastada amb els agents col·laboradors experts: Associació Celíacs de Catalunya, CoDiNuCat (Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya) i FABOC (Associació de Famílies Nombroses de Catalunya).

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

Reduïm l’IVA dels productes d’higiene femenina

Des de l'any 2020, hem lluitat per aconseguir una reducció...

  • Ara a Veritas

Reduïm l’IVA dels bolquers infantils

Actualment els bolquers infantils tenen un IVA del 21%, però...

  • Ara a Veritas

Reclamem una ajuda econòmica per a les persones celíaques

A Veritas reclamem una normativa estatal que prevegi una ajuda...

  • Ara a Veritas

Raúl Sánchez: “Veritas fa un pas més i considera que la seva responsabilitat social corporativa passa per retornar a la societat el benefici que obté”

Raúl Sánchez fa 23 anys que treballa per a l'Associació...