Ara a Veritas

Provoquem un canvi

Provoquem un canvi és una iniciativa d’activisme per impulsar canvis legislatius orientats a revertir situacions injustes, protegir el medi ambient i millorar la salut i la qualitat de vida de les persones.

Provoquem un canvi - Veritas

Veritas du a terme la seva activitat complint amb la seva missió de generar un impacte positiu en la salut de les persones i el planeta.

Ara fem un pas més posant en marxa una estratègia consistent d’activisme empresarial per reclamar i impulsar canvis legislatius.

Provoquem un canvi

Una iniciativa d’activisme per impulsar canvis legislatius orientats a revertir situacions injustes, protegir el medi ambient i millorar la salut i la qualitat de vida de les personas.

Provoquem un canvi neix d’una reflexió: la ciutadania fa anys que carrega amb el pes dels desafiaments que plantegen les societats actuals (reciclatge, estalvi energètic, etc.); ara és el torn de les empreses.

A Veritas volem exercir un rol facilitador

Per això, ens comprometem a aplicar el canvi a les nostres botigues mentre les lleis reclamades no entrin en vigor, assumint els costos de les mesures que impliquin una prestació econòmica o una reducció de la fiscalitat o el preu dels productes.

Tres prioritats per començar

Provoquem un canvi - Veritas

Reduir l’IVA dels productes d’higiene femenina

A Veritas creiem que els productes d’higiene femenina s’han de considerar de primera necessitat. Per això, reclamem un IVA del 4%.

I, mentre no arriba el canvi, Veritas n’assumeix la diferència, rebaixant el preu de tampons, compreses o copes menstruals com si tinguessin un IVA superreduït.

Reduir l’IVA dels bolquers infantils

Actualment els bolquers infantils tenen un IVA del 21%, però a Veritas considerem que són productes de primera necessitat. Per això, reclamem un IVA del 4%.

I, mentre no arriba el canvi, Veritas n’assumeix la diferència, rebaixant el preu dels bolquers infantils com si tinguessin un IVA superreduït.

Reclamar una ajuda econòmica per a les persones celíaques

A Veritas reclamen una normativa estatal que prevegi una ajuda econòmica per a les persones celíaques, tal com s’aplica en altres països de la Unió Europea.

I, mentre no arriba el canvi, Veritas aporta una ajuda anual de fins a 120€ per a les persones celíaques que comprin productes sense gluten.

En concret, l’ajuda serà de 10€ per a les persones que gastin més de 40€ a mes en la categoria de productes sense gluten o de 5€ per a les que gastin més de 20€.

*La informació recollida en aquest projecte ha estat contrastada amb els agents col·laboradors experts: Associació Celíacs de Catalunya, CoDiNuCat (Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya) i FABOC (Associació de Famílies Nombroses de Catalunya).

Contingut relacionat

  • Ara a Veritas

Reduïm l’IVA dels productes d’higiene femenina

A Veritas creiem que els productes d'higiene femenina s'han de...

  • Ara a Veritas

Reduïm l’IVA dels bolquers infantils

Actualment els bolquers infantils tenen un IVA del 21%, però...

  • Ara a Veritas

Reclamem una ajuda econòmica per a les persones celíaques

A Veritas reclamem una normativa estatal que prevegi una ajuda...

  • Ara a Veritas

Raúl Sánchez: “Veritas fa un pas més i considera que la seva responsabilitat social corporativa passa per retornar a la societat el benefici que obté”

Raúl Sánchez fa 23 anys que treballa per a l'Associació...