Tècniques de cuina
Psyllium – Tècniques de cuina


Psyllium – Tècniques de cuina
A causa de la seva riquesa en mucílags té aplicacions molt interessants a la cuina i només cal incorporar-lo directament a masses humides o a líquids. Si el deixes reposar, adquireix una textura més dura i una miqueta elàstica, però recorda que es gelifica molt i per aquesta raó és aconsellable afegir-ne poca quantitat.Pastissos molt esponjosos
A causa de la seva escassa concentració en proteïnes, el psyllium no pot reemplaçar els ous, però els seus mucílags li confereixen una extraordinària capacitat espessidora. No cal utilitzar-ne gaire quantitat: amb una o dues cullerades petites n’hi ha prou perquè els teus pastissos vegans quedin esponjosos.Pa de llavors sense gluten
Prepara un deliciós pa sense gluten, de gust fort, típic de el pa alemany i súper nutritiu.
Hamburgueses i mandonguilles perfectes
Igualment, pots fer-lo servir per donar estructura a hamburgueses o mandonguilles vegetarianes, veganes i fins i tot de carn si sols afegir-hi pa ratllat o farina de blat. D’altra banda, és perfecte per proporcionar consistència al pa de civada o fajol, preparar cremes vegetals i lligar salses. En aquest últim cas, recorda posar-ne poca quantitat perquè absorbeix molt líquid.Contingut relacionat
- Tècniques de cuina
Pa de llavors sense gluten
Pa de llavors sense gluten, el millor del món, fornejat...
- Tècniques de cuina
Agar agar – Tècniques de cuina
La xef Mireia Anglada t’explica com utilitzar a la cuina...
- Tècniques de cuina
Amarant – Tècniques de cuina
L’amarant, un cereal amb un alt percentatge en proteïna. A...