Els desitjos en si mateixos no són un problema, el problema és que ens vinguin de gust productes que no encaixen en una alimentació equilibrada i saludable. Per superar les ganes de menjar processats com ara xips, brioixeria feta amb farines i sucres refinats o menjar ràpid
cal esbrinar el perquè d’aquestos antulls irrefrenables.

Sovint, els antulls d’aliments insans van acompanyats d’afartades i, com a conseqüència, de sensació de culpa i frustració. Les afartades s’associen a situacions d’ansietat, però també provenen del desequilibri dels sistemes interns.
Què amaguen els antulls
El desig pot partir de la inestabilitat que desencadena l’excés d’aliments que ens refreden i que provoca que desitgem el seu oposat, o viceversa, o perquè s’han ingerit ultraprocessats pobres en minerals, vitamines i altres substàncies nutritives. Per tant, conèixer l’origen del capritx ens ajudarà a regular-lo i a resistir-lo.
Sucres addictius
És sabut que
alguns aliments i begudes (per exemple, les begudes carbonatades amb excitants i molt de sucre)
generen addicció i sensació de malestar quan es deixen de prendre, sobretot si s’han estat consumint amb certa freqüència. En deixar de consumir sucres refinats apareixen les ganes de tornar-ne a prendre, maldecaps, cansament i desànim.
Aquestes sensacions desagradables es poden mitigar reinterpretant els antulls i menjant fruites fresques i deshidratades ecològiques, begudes naturalment fermentades com la kombutxa, infusions, batuts, liquats, cereals integrals cuinats per potenciar-ne la dolçor natural i aliments rics en carbohidrats complexos, com els llegums, les hortalisses i els tubercles, que proporcionen una energia estable, tranquil·la i duradora.
Mancances nutricionals
Igualment, els antulls poden ser d
‘aliments molt salats i solen estar lligats a manifestacions de desequilibris generats per mancances de minerals, vitamines o proteïnes. El primer pas és identificat quins nutrients són deficitaris i quins es tenen en excés.
Per calmar l’apetència d’aliments molt salats cal reduir el consum de colços, alcohol, carn vermella i cereals refinats, i
potenciar el consum d’algues, llavors, fruita seca, verdures i condiments saludables (herbes i espècies naturals). Així mateix, es poden afegir petites quantitats de salsa de soja ecològica, miso i altres aliments fermentats, que destaquen pel gust salat, com la pruna umeboshi sencera, en puré o en vinagre.
Descobreix la nostra
col·lecció de receptes saludables.