Consells

Què menjar quan tens la regla

Sabies que el cos et demana vitamines i minerals específics segons la fase del cicle menstrual en què et trobes? Igual que passa amb les tacions de l’any, els requeriments nutricionals canvien en funció del moment del cicle i és important alimentar-se adequadament. T’expliquem què menjar quan tens la regla. Una alimentació i un estil de vida correctes són les veritables claus per mantenir un bon estat de salut. De fet, les estadístiques mostren que una de cada tres dones pateix desordres menstruals relacionats amb l’equilibri hormonal. Alguns milloren (i fins i tot desapareixen) quan es modifica l’alimentació, per la qual cosa complir certes pautes pot millorar la teva salut reproductiva en general i l’experiència del cicle menstrual al teu cos. La recomanació principal és seguir una alimentació natural (que cobreixi les teves necessitats), respectar les hores de descans, estar ben hidratada, fer exercici físic diàriament i allunyar-te de tot allò que t’estressi. Hi ha molts casos d’irregularitats en el cicle menstrual en dones aparentment sanes i moltes d’aquestes alteracions es deuen a dèficits de nutrients, a no complir les pautes descrites anteriorment, a no escoltar al cos, etc. Les causes més freqüents de regles irregulats són l’ansietat i l’estrès. Què menjar quan tens la regla - Veritas

Què menjar quan tens la regla?

Vitamina B6

Ajuda l’organisme a fabricar serotonina, l’hormona de la felicitat. És clau per reduir molts dels símptomes de la síndrome premenstrual (PMS), i quan hi ha manques d’aquesta vitamina és possible experimentar canvis d’humor i irritabilitat. Resulta molt important en la segona meitat del cicle.

Magnesi

És el tranquil·litzant de la natura. Igual que passa amb la vitamina B6, s’han trobat nivells més baixos de magnesi en dones amb síndrome premenstrual. La seva deficiència pot ser la causant de migranyes menstruals, i actua més eficaçment si es pren combinat amb vitamina B6. Per sort, la natura ho sap i ho té en compte.

Ferro

Si les menstruacions són molt abundants, i no s’ingereixen prou aliments rics en ferro, es pot arribar a desenvolupar anèmia (una malaltia que provoca cansament, canvis d’humor, mals de cap…). Així mateix, el ferro és un mineral crucial per a una ovulació correcta i per aconseguir un cicle menstrual regular.

Omega-3

Té efecte antiinflamatori i per això pot ser un alleujament en casos d’inflamació o alta sensibilitat al pit. Les investigacions científiques revelen que també pot ser efectiu en casos d’ansietat, depressió i mals de cap associats al cicle hormonal. Tot sobre la menstruació.

Contingut relacionat

  • Consells

Què és la menstruació i quins són els seus beneficis

A més de sang, la menstruació conté mucosa, cèl·lules de...

  • Consells

Emocions i cicle menstrual

Totes les dones experimentem canvis anímics durant el cicle menstrual...

  • Consells

Com calmar el dolor menstrual

Els dolors menstruals van associats a la regla de manera...