En tot just mitja hora tindràs a punt aquesta sorprenent versió de les populars quesadilles. Les espècies proporcionen intensitat i l’amanida i el iogurt hi fan de contrapunt aportant frescor.
Escalfa una mica d’oli en una cassola i ofega l’arròs un parell de minuts.
Aboca-hi 2 gots d’aigua i una mica de sal i apuja el foc al màxim; quan trenqui el bull, abaixa-ho al mínim i tapa-ho.
Deixa coure l’arròs 15 minuts, o el temps que indiqui el paquet, i separa els grans d’arròs amb una forquilla. Reserva-ho.
Mentre es fa l’arròs, pica la ceba, l’enciam, el tomàquet i barreja-ho tot en un bol a mode d’amanida. Reserva-ho.
Barreja la carn picada amb la canyella, el comí, el pebre vermell i un pessic de sal i pebre.
Col·loca un parell de cullerades de carn a cada tortilla i estén-la bé formant un cercle.
Per cuinar la carn i les tortilles alhora, posa la tortilla a la paella a foc alt entre 2 i 4 minuts pel costat de la carn i després gira-la amb cura. Empolvora-hi una mica de formatge ratllat per damunt, tapa-ho i deixa que es fongui durant 2 minuts.
Treu les quesadilles del foc i emplena-les amb arròs, una cullerada d’amanida i 2 cullerades de iogurt.
Parteix les quesadilles per la meitat i serveix-les.
Recepta ideada per Laura Martín, creadora del perfil d’Instagram @shoothecook.